Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Επιστολή Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στον υπουργό Εσωτερικών για την Δημοτική Αστυνομία

Επιστολή με θέμα τους αυξανόμενους καθημερινούς προπηλακισμούς δημοτικών αστυνομικών από παράνομους μικροπωλητές κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, απέστειλε η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στον υπουργο εσωτερικών κ Γ. Ραγκούση. Στο έγγραφό της, η ομοσπονδία για μια ακόμη φορά, καλεί τον υπουργό να συζητήσουν τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων από την δημοτική αστυνομία "ώστε να προλάβουμε τυχόν θλιβερά περιστατικά" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η επιστολή έχει ως εξής :


Αθήνα, 12 Μαΐου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 527

Προς:
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γιάννη Ραγκούση
Σταδίου 27
101 83 - Αθήνα

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γεώργιο Ντόλιο
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
2. Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Δημήτρη Στεφάνου
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
3. Πρόεδρο και Μέλη
του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Γ. Γενναδίου 8
106 78 – Αθήνα
4. Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε αναγκαστικά, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας για τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας κατά των Δημοτικών Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα.
Χρόνια τώρα προσπαθούμε με διάφορες παρεμβάσεις (επιστολές, καταγγελίες, αποφάσεις συνεδρίων κ.α.) να πάρει θέση, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με την τακτική που παρατηρείτε να μεταφέρεται το κυνήγι του παραεμπορίου στη χώρα μας αποκλειστικά και μόνο στη Δημοτική Αστυνομία.

Οι Δήμαρχοι με το πρόσχημα της παράνομης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α.) κατευθύνουν την Δημοτική Αστυνομία σχεδόν σε αποκλειστική λειτουργία ενάντια των παράνομων μικροπωλητών του πεζοδρομίου και της πλατείας, είτε είναι Έλληνες, είτε Αλλοδαποί, με συνέπεια καθημερινούς προπηλακισμούς, βία και κατάληξη στα Νοσοκομεία.


Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε και πάλι να ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημα μας, να συζητήσουμε τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών, ώστε να προλάβουμε τυχόν θλιβερά περιστατικά γιατί μετά τον θρήνο οι ευθύνες θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτούς που ποτέ δεν άκουσαν.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια επιστολή που λέει τα πράματα με το όνομα τους. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αλλά τουλάχιστον κάτι είναι και αυτό...