Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

4ο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7 & 8 Μαίου 2010

To 4o ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ είναι γεγονός !!!


Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαΐου, το xariseto.gr θα οργανώσει χαριστικό παζάρι στην ΠΑΡΑΛΙΑ στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (100 μέτρα προς ανατολικά). Όσα αντικείμενα δεν χρησιμοποιούνται θα στηθούν σε υπαίθριους πάγκους, από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 και θα χαρισθούν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Σε μια προσπάθεια διάδοσης της ιδέας «Μην το πετάς, xariseTo» , είναι η καλή εποχή, επειδή «κατεβάζουμε» τα καλοκαιρινά και ανεβάζουμε τα χειμωνιάτικα μας ρούχα όπου πολλά από αυτά δεν τα θέλουμε για διαφόρους λόγους, γι' αυτό ας ψάξουμε τα πατάρια μας, την αποθήκη και την ντουλάπα μας και να μαζέψουμε ότι δεν θέλουμε και δεν χρησιμοποιούμε και να τα χαρίσουμε σε «νέους» ιδιοκτήτες αντί να τα πετάξουμε και να καταλήξουν στις χωματερές.

Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος. Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή απλά άδειασμα αποθήκης ή της ντουλάπας μας, αλλά αλληλεγγύη.

Το χαριστικό παζάρι πραγματοποιείται για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ότι τους φανεί χρήσιμο, χωρίς να δώσουν χρήματα, αλλά με την προϋπόθεση πως θα το χρησιμοποιήσουν.

Τα ρούχα που δεν θα βρουν ιδιοκτήτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διατεθούν σε γηροκομεία, ιδρύματα και εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην τράπεζα αλληλεγγύης του Δήμου.

Φέρτε αντικείμενα, Ρούχα, Βιβλία, cd, Παιχνίδια και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείται στο παζάρι του Xariseto.gr και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!


Υ.Γ: Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο "ΔΩΣΕ-ΠΑΡΕ" θα πρέπει να φέρουν για "ανταλλαγή" τουλάχιστον ένα ρούχο ή αξεσουάρ. Τα ρούχα και τα αντικείμενα προς ανταλλαγή θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και πλυμένα ... όχι σκισμένα κλπ.
Για λόγους υγιεινής, δεν θα γίνονται δεκτά ρούχα με έντονη μυρωδιά και βρόμικα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο αυτό "παζάρι" θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.xariseto.gr . Εμείς από την πλευρά μας επικροτούμε τέτοιες κινήσεις και όσο μπορούμε θα τις προβάλλουμε. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες!
 

1 σχόλιο:

ΠΡΟΚΑΤ είπε...

Οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να είναι πιο συχνές και αυθόρμητες!!Ενα μεγάλο μπράβο!!!Επίσης ένα ενδιαφέρον post ένας άνθρωπος,ένας ολόκληρος κόσμος!!!!
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4573619