Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σύσκεψη για το Σέιχ Σου διοργάνωσε χθες Δευτέρα 17/5 η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Η πυροπροστασία του Σέιχ Σου ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου απασχόλησε τη σύσκεψη που διοργάνωσε η Δημοτική Αστυνομία στα γραφεία της, παρουσία αρμόδιων φορέων. Συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θεόδωρος Αθανάσαρος, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων που συνεισφέρουν ενεργά στην πυροπροστασία του Κέδρινου Λόφου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, μετά τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς, σχετικά με τη δημιουργία και εφαρμογή του σχεδίου για τη δασοπροστασία του Σέιχ Σου. Έκαναν, παράλληλα, παρατηρήσεις για προβλήματα που εντοπίζονται στο δάσος και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, μαζί με προτάσεις που επιτρέπουν να οργανωθεί καλύτερα το έργο της περιφρούρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσαρο το δάσος ανήκει «στις ψυχές και στις καρδιές όλων μας» γι’ αυτό ο καθένας μας πρέπει να το προσέχει για να αποτραπούν τα άσχημα συμβάντα του παρελθόντος.
  

Nεότερη Ενημέρωση 18/05/2010

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε σημερα Δ.Α. Θεσ/νίκης για την χθεσινή (17/05) σύσκεψη και οι αποφάσεις που ελήφθησαν :

Θέμα: «Συνάντηση Δημοτικής Αστυνομίας με αρμόδιους φορείς για την
πυροπροστασία του Σέιχ Σου κατά τους θερινούς μήνες»

Τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και διαφόρων εθελοντικών ομάδων όπως της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων - Ένωση Παλαιών Προσκόπων 8ου Συστήματος Προσκόπων Τούμπας Θεσσαλονίκης, της Κοινωνικής Οικολογικής Δράσης Ελλάδος (Κ.Ο.Δ.Ε.), των Ελλήνων Διασωστών, της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων καθώς και των εθελοντών της ομάδας περιφρούρησης του Κέδρινου Λόφου, με θέμα το πρόγραμμα δασοπροστασίας του Σέιχ Σου κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Στη συζήτηση έγινε απολογισμός της περσινής αντιπυρικής περιόδου καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ήταν μία καλή χρονιά χωρίς ιδιαίτερα ανησυχητικά περιστατικά, αποτέλεσμα της άρτιας συνεργασίας των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και εθελοντών συμπολιτών μας στην περιφρούρηση του δάσους.

Επίσης, αποφασίστηκε το φετινό σχέδιο περιφρούρησης του Κέδρινου Λόφου από το σύνολο των φορέων και των εθελοντών καθώς και η τοποθέτηση απαγορευτικών και προειδοποιητικών πινακίδων σε διάφορα σημεία του δάσους για την ενημέρωση των πολιτών. Επιπλέον, και φέτος θα υπάρχει 24ωρη περιφρούρηση του δάσους από το σύνολο των δυνάμεων καθώς και από τη Δημοτική Αστυνομία με πεζές και εποχούμενες περιπολίες καθώς και με δίκυκλα. Οι περιπολίες θα εντείνονται τις ημέρες και ώρες που ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός και θα ισχύει η απαγόρευση πεζών και τροχοφόρων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://petefris.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html Μια άλλη ματιά στη νύφη του Θερμαϊκού!!!

Ανώνυμος είπε...

αλλα και αλλα ειστε εκει περα!αστε την πυροπροστασια για την πυροσβεστικη!ασχοληθειτε με κατι μαχιμο!αντε ξυπνατε