Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Και οι δήμοι του Ν. Θεσ/νίκης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και οι δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης. Διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εσωτερικών για τις τις περικοπές των τακτικών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση και μείωση των μηνιαίων θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 35%, η μη απόδοση της ΣΑΤΑ Α’ Τριμήνου 2010, η μειωμένη επιστροφή της β’ ετήσιας δόσης των παρακρατηθέντων της δεκαετίας 1994-2004 κατά 12%, η μη απόδοση των δημοσίων εσόδων από τα τέλη διαφήμισης και το φόρο ζύθου από όλο το 2009, η μείωση των τελών κυκλοφορίας που αποδίδονται στους Δήμους από 90% σε 50% και ακόμη η διακοπή λειτουργίας και χρηματοδότησης έργων των Δήμων από το ΕΣΠΑ και το ΘΗΣΕΑ για τον οποίο συνεχίζεται η παρακράτηση πόρων των ΟΤΑ, δημιουργούν οικονομική ασφυξία στους Δήμους και οδηγούν πάνω από τους μισούς στο δανεισμό και στη χρεοκωπία», υπογραμμίζει σχετικά ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασ. Παπαγεωργόπουλος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Με τα δεδομένα αυτά το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του να ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα:

1. Σήμερα 8 Απριλίου αναστέλλεται η άσκηση των κρατικών αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στο άρθρο 75 του ΔΚΚ.

2. Σήμερα 8 Απριλίου τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης και οι Δήμαρχοι του Νομού θα συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει με συνάντηση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια μετάβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεδομένου του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας σας καλούμε να συμμετέχετε στις ανωτέρω κινητοποιήσεις διεκδικώντας την εφαρμογή του Συντάγματος, των νόμων και της Ευρωπαϊκής Χάρτας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για το έργο μας, τους εργαζόμενους στους Δήμους και για τους ίδιους τους πολίτες και την ποιότητα της ζωής τους. Τα οικονομικά προβλήματα δεν «βλέπουν» κόμματα και χρώματα. Οφείλονται στην άδικη σε έκταση παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α.», υπογραμμίζει ο κ.Παπαγεωργόπουλος, καλώντας τους Δημάρχους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 30/03 η Τ.Ε.Δ.Κ. ν. Θεσσαλονίκης.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Etsi etsi...mono ta fragka na exete sto nou sas...o synadelfos pou tis efage apo ton allodapo afto skaftotan ekeini tin ora! Arage ton rotise kaneis pos einai? Arage 8a kleisei kaneis pote to dhmarxio gia na diamartiti8ei gia tin kakopoihsh twn synadelfwn? (ksero kai ena allo me 1 pontio,1 gallo kai 1 ellina)