Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δελτίο Τύπου Σ.Δ.Α.Θ.


Αρ. Πρωτ.:133
Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας κατά συναδέλφων Δημοτικών αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα.

Η τελευταία απρόκλητη επίθεση σε συνάδελφο στην περιοχή Ιπποδρομίου είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των βάναυσων συμπεριφορών και προπηλακισμών που δεχόμαστε καθημερινά εν ώρα εργασίας.

Τα περιστατικά αυτά μόνο τυχαία και μεμονωμένα δεν είναι, αλλά σχετίζονται άμεσα με τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και απαξίωση του κλάδου από την Πολιτεία.
Οι συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν μέσα σε ένα ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο και σε μια υπηρεσία χωρίς ενιαίο τρόπο λειτουργίας και αποσαφηνισμένο ρόλο και χαρακτήρα.

Καλούμε το ΥΠ.ΕΣ. να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συζήτηση όλων των θεμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας από μηδενική βάση.

Καλούμε τους Δημάρχους να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης μακριά από αποτυχημένες εισπρακτικές και κατασταλτικές πρακτικές.

Τώρα πριν είναι πολύ αργά.

Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αποτελούμε κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για μια υπηρεσία με όραμα και προοπτική, με κοινωνικές παρεμβάσεις και ευαισθησία απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας.


Εκ του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Θ.