Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για κάρτα μονίμου κατοίκου στο δήμο Θεσ/νίκης

Εως τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο δήμο οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης για να αποκτήσουν το σήμα κατοίκου, που θα τους επιτρέπει να παρκάρουν δωρεάν στις θέσεις στάθμευσης που ελέγχονται από το δήμο.

Για ακόμη μια χρονιά συνεχίζεται η επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου της ελεύθερης στάθμευσης που απευθύνεται μόνο στους κατοίκους και όχι σε αυτούς που διατηρούν επαγγελματική στέγη. Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιων. Δραγούμη - Λεωφ. Νίκης - Νικ. Γερμανού – Αγγελάκη - Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ1. Οι κάτοχοι του σήματος αυτού θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.


Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης – Αγ. Δημητρίου (ζυγοί οικ. αριθμοί) - Ι. Δραγούμη - Εγνατία (μονοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ2 και οι κάτοχοι του σήματος αυτού θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα μόνον σε αυτή την περιοχή.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση θα πρέπει να προσέλθουν με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Α΄ δημοτικό διαμέρισμα (Παύλου Μελά 40 τηλ.: 2310 244756), προσκομίζοντας αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, αντίγραφο Ε1, Ε2, Ε9, απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ και σε περίπτωση μισθώσεως, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την ΔΟΥ.

Για όσους είναι ήδη κάτοχοι του σήματος, εφόσον κατοικούν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα, μπορούν να παραλάβουν σήμα Θ1 ή Θ2 2010 μόνο με την κατάθεση των δύο τελευταίων αποδείξεων ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ και την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνουν ότι: « Η αναγραφόμενη διεύθυνση αποτελεί μόνιμη και κύρια κατοικία τους και δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με αυτήν που δήλωσαν στην αίτηση τους για απόκτηση Σήματος Κατοίκου Θ1 ή Θ2 2009».

Οι ενοικιαστές κατοικίας, που είναι ήδη κάτοχοι Σήματος Κατοίκου, μπορούν να παραλάβουν Σήμα Κατοίκου Θ1 ή Θ2 2010 με την υποβολή της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης, την κατάθεση επικυρωμένου μισθωτηρίου συμβολαίου εν ισχύ και τις δυο τελευταίες αποδείξεις πληρωμής ενοικίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δικός μας Δήμος είναι πολύ μπροστά!
Έχει βγάλει κάρτες (άδειες) για να παρκάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι σε δύο πεζόδρομους!!! (ακόμα και πάνω στη κίτρινη γραμμή των τυφλών) με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου πάντα!

Και θέλει από εμάς να πηγαίνουμε να γράφουμε μόνο αυτούς που δεν έχουν κάρτα!

Δημ. Ψ. είπε...

Σε ποιον δημο έγινε αυτο;

Ανώνυμος είπε...

Δήμο Αιγάλεω!