Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πολύ "Βαρέα και ανθυγιεινά"...

Αναδημοσίευση άρθρου

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών φέρεται να είχε εντάξει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης όλους τους εκλεκτούς της με πρώτους και καλύτερους τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές. Πέραν αυτού ορισμένα προβεβλημένα συνδικαλιστικά στελέχη  του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης τελούσαν επί σειρά ετών υπό καθεστώς άτυπης εργασιακής απαλλαγής, αλλά αυτό δεν εμπόδιζε ορισμένους να εισπράττουν αποζημιώσεις ακόμη και για υπερωρίες!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στην κορυφή του καταλόγου των ευνοημένων φιγουράρουν «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, οδηγοί των πρώην αντιδημάρχων, έμπιστα διοικητικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης κ.ά

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σχεδόν το σύνολο των «γαλάζιων» ηγετικών συνδικαλιστικών στελεχών στο Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης και στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Καθαριότητα είχε απαλλαγή και υπερωρίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται στελέχη τα οποία έχουν αποσπαστεί έως και πριν από 20 χρόνια σε διοικητικές θέσεις που δεν δικαιολογούν βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και μηχανικός, ίσως ο μοναδικός πανελλαδικά που ασφαλίζεται υπό αυτό το καθεστώς.

Σε πολλά από τα στελέχη της ΔΑΚΕ η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου παρείχε άτυπη εργασιακή απαλλαγή από τα καθήκοντά τους με αντάλλαγμα τη συστράτευσή τους στον εκλογικό μηχανισμό της «Αναγέννησης» ή ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας.
 

(πηγή : thestival)  

Η απάντηση του πρώην δήμαρχου κ. Παπαγεωργόπουλου στο παραπάνω δημοσίευμα  :

«Συνεχίζουν ορισμένοι με ανυπόστατες κατηγορίες να επιτίθενται μέσω του τοπικού Τύπου στο «σύστημα Παπαγεωργόπουλου», όταν το «σύστημα» αυτό έδωσε μέσα σε λίγα χρόνια όσα έλειπαν δεκαετίες ολόκληρες από την Θεσσαλονίκη.

Θέλω να τους πληροφορήσω ότι αδίκως επιτίθενται στο πρόσωπό μου.

Οι Θεσσαλονικείς που βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους τα έργα της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» και την οποία στήριξαν επί τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Τώρα εξετάσεις δίδει η νέα Δημοτική Αρχή και αν αναλογισθούμε ότι ξεκίνησε με ένα πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον εργαζομένων στον Δ.Θ., με απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, με μη λειτουργία κολυμβητηρίων, με υποβάθμιση κοινωνικών προγραμμάτων (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π.), με κατάργηση σημαντικών εκδηλώσεων (Γιορτή Αθλητισμού, Τσικνοπέμπτη κ.λ.π.), μάλλον δεν έχει ξεκινήσει σωστά.

Αυτά ορισμένοι πρέπει να καυτηριάζουν και όχι «το σύστημα Παπαγεωργόπουλου»…» 


Δεν υπάρχουν σχόλια: