Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Θεσσαλονίκη: Την 1η Δεκεμβρίου η "Γιορτή των Αγγέλων"


Με τη συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων, τις οποίες προετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Η “Γιορτή των Αγγέλων”, όπως τιτλοφορείται η κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δήμου, κατά την παράδοση όλων των προηγούμενων ετών θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.
Από τις επόμενες κιόλας ημέρες στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει να στήνεται ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, καθώς συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στη σταδιακή τοποθέτηση του φωτεινού διακόσμου, που θα στολίσει την πόλη κατά την εορταστική περίοδο.

Η φωταψία του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η φωταψία του εορταστικού διακόσμου θα γίνει το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της “Γιορτής των Αγγέλων”. Στη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους θα κυριαρχούν, όπως κάθε χρόνο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το παραδοσιακό καραβάκι, τα οποία θα φωτίσουν περίπου 100.000 λαμπιόνια.
Φέτος, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους θα έχει ύψος περίπου 25 μέτρων, ενώ ακόμη δέκα δέντρα μικρότερου ύψους θα τοποθετηθούν σε κεντρικές πλατείες και των πέντε δημοτικών διαμερισμάτων.


Διπλός σκοπός

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη, η “Γιορτή των Αγγέλων” διοργανώνεται φέτος από την 1η κιόλας Δεκεμβρίου, με σκοπό το εορταστικό κλίμα που θα διαμορφωθεί να συντελέσει και στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.
Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Γάκης, η ημερομηνία της εκδήλωσης συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, οπότε μέσω της “Γιορτής των Αγγέλων” μπορούν να σταλούν κοινωνικά μηνύματα με αποδέκτες κυρίως τους νέους.
Στο πλαίσιο της γιορτής σε όλους τους παρευρισκόμενους θα μοιραστούν χριστουγεννιάτικα δώρα, ενώ ξεχωριστή ατμόσφαιρα αναμένεται να δημιουργήσουν τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα που θα λάμψουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: