Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς ΥΠ.ΕΣ

Νέα επιστολή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. προς τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση και υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κωσταντίνο Ρόβλια, απέστειλε η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, αναφερόμενη στα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση του υπουργείου να μην υπάρχει διαμονή και διατροφή για τους εκπαιδευομένους στην Σχολη Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύει στον Δήμο αχαρνών Αττικής. Επίσεις, οι προς εκπαίδευση συνάδελφοι που βρίσκονται εκτός Αττικής (π.χ Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες) θα πρέπει να μεταβούν αναγκαστικά στην Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας, με αποτέλεσμα σε περίπτωση οποιουδήποτε εκτάκτου περιστατικού, να μη μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στον τόπο διαμονής τους.

Τέλος, στο έγγραφο επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, την έχει η αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και υπενθυμίζεται ότι το Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικων (ΠΑΣΔΑ), δεν είναι ούτε δευτεροβάθμιο ούτε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό οργάνο παρά μόνο ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, όπως εκατοντάδες άλλα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.


Στο τελευταίο θέμα είχαμε αναφερθεί και 'μεις
εδώ στο sdathess.blogspot από τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, το ΠΑΣΔΑ συνεχίζεται να αναγράφεται στους αποδέκτες των εγγράφων του ΥΠΕΣ που αναφέρονται σε θέματα δημοτικής αστυνομίας, αναγνωρίζοντας το στην ουσία ως επίσημο συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις. Κάτι που φυσικά, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δείτε και κατεβάστε ολόκληρη την επιστολή από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: