Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση του Σ.Δ.Α.Θ προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσ/νίκης

Το Σ.Δ.Α.Θ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την "κινητικότητα" των Δημοτικών Αστυνομικών θεώρησε υποχρέωση του να ενημερώσει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα νέα δεδομένα και κυρίως για τις επιπτώσεις στους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους αλλά και την καθημερινότητα της πόλης. Για το πρώτο σκέλος ειλικρινά δεν προσδοκούμε τίποτα πλέον αλλά ως προς το δεύτερο κανείς δεν θα δικαιούται στο μέλλον να πει πως δεν γνώριζε. Το κείμενο της επιστολής : 


ΠΡΟΣ  : Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης


ΘΕΜΑ: Κινητικότητα Δημοτικών Αστυνομικών

Κύριε Πρόεδρε,

πέντε μήνες χρειάστηκαν, από την ανακοίνωση κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, για να ξεκινήσει επιτέλους η πολυδιαφημιζόμενη, εκ μέρους της Κυβέρνησης, διαδικασία της «κινητικότητας» των Δημοτικών Αστυνομικών. Εδώ και λίγες ημέρες οι συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στις κατά τόπους διευθύνσεις και να δηλώσουν τις «προτιμήσεις» τους σύμφωνα με τους όρους της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιας εγκυκλίου που παραβιάζει κάθε έννοια αξιοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης ενώ κάλλιστα για ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί κοινωνικά ανήθικη.

 Μεγάλοι χαμένοι από την πρωτοφανή αυτή διαδικασία οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και κυρίως οι άνω των 50 ετών, οι γυναίκες και οι έχοντες προβλήματα υγείας οι οποίοι οδηγούνται στον καιάδα της ανεργίας παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις της κυβέρνησης για πλήρη απορρόφηση, ζήτηση που ξεπερνά την προσφορά και άλλα τέτοια παρόμοια ψεύδη. Την ίδια ώρα εκατοντάδες άλλοι θα υποχρεωθούν σε εσωτερική μετανάστευση η οποία και θα οδηγήσει πολλούς σε αναγκαστική παραίτηση.

Χαμένοι όμως και οι Δήμοι στους οποίους αποκαλύπτεται πλέον και με αριθμούς ότι το κενό αστυνόμευσης της καθημερινής παραβατικότητας που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να καλυφθεί από τη νέα υπηρεσία που θα δημιουργηθεί στις τάξεις της ΕΛΑΣ. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι για το Δήμο Θεσσαλονίκης προκηρύχθηκαν μόλις 55 θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση για να καλύψουν το κενό των 182 Δημοτικών Αστυνομικών σε όλη την έκταση του Δήμου. Με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, και χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το πλάνο με το οποίο θα λειτουργεί αυτή η ομάδα, γιατί περί ομάδας πρόκειται και όχι Σώματος όπως ήλπιζαν πολλοί,  η παρουσία πρώην Δημοτικών Αστυνομικών σε καθημερινή βάση και βάρδια δεν θα ξεπερνά τα 2-3 άτομα ανά Αστυνομικό Τμήμα. Είναι προφανές ότι οι εικόνες που αυτή τη στιγμή «κοσμούν» το κέντρο κυρίως της πόλης μας θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά την τοποθέτηση των νέων αστυνομικών οι οποίοι θα περιοριστούν σε επιχειρήσεις εντυπωσιασμού και όχι σε καθημερινή τακτική περιπολία και έλεγχο όπως απαιτούν οι ανάγκες μιας μεγαλούπολης.
 Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αξιολογήσει την κατάσταση όπως αυτή δημιουργείται και να ζητήσει άμεσα από την Κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που αφενός θα αποκαταστήσουν το σύνολο των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία
χωρίς ανάλγητες εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και αφετέρου θα εξασφαλίσουν στην πόλη τη δυνατότητα να λειτουργεί σε ένα καθεστώς στοιχειώδους ευταξίας.

·         Αύξηση των θέσεων που προβλέπονται  για την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
·         Άρση  όλων των αποκλεισμών  (ηλικίας, φύλου, ασθενείας) προκειμένου να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.
·         Να ανοίξουν οι Δήμοι ως φορείς υποδοχής προκειμένου να στελεχώσουν τους ελεγκτικούς τους μηχανισμούς .
·         Μοριοδότηση της εντοπιότητας .

Το Σωματείο μας βρίσκεται στη διάθεση σας για την παροχή οποιασδήποτε πρόσθετης πληροφόρησης και αναλυτικής παρουσίασης της κατάστασης ως έχει.


                       


                                                            Για το Δ.Σ του Σ.Δ.ΑΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: