Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αναλυτική ενημέρωση για την συνάντηση αντιπροσωπείας των Δ.Α. με τον Υπ. ΔιΜΗΔ Κυρ. Μητσοτάκη

Στη σημερινή συνάντηση εξαμελούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων Δ.Α. από όλη την Ελλάδα, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τέθηκαν και συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1. Ζητήθηκε η άμεση και ταυτόχρονη έκδοση των σχετικών ΚΥΑ, που θα ορίζουν τις θέσεις των φορέων που θα απορροφήσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

2. Αναφορικά με την διασφάλιση ότι οι ανωτέρω θεσεις θα απορροφήσουν αποκλειστικά Δ.Α. διατυπώθηκε η θέση από τον κο Υπουργό ότι θα βασίζεται στην πρότερη εξειδικευμένη εμπειρία και προϋπηρεσία μας.

3. Διατυπώθηκε το αίτημα για δικαίωμα πολλαπλών επιλογών απορρόφησης των Δημοτικών Αστυνομικών και ως απάντηση ειπώθηκε από τον Υπουργό, αφενός ότι ακριβώς για αυτόν τον λόγο υπάρχει και αυτή η καθυστέρηση καθώς αναμένονται τα αιτήματα όλων των φορέων αφετέρου ότι βάσει των σχετικών διατάξεων θα έχουμε δικαιώμα επιλογής μέχρι τριών φορέων.

4. Στο ερώτημα εάν έχει τεθεί όριο ηλικίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν έχει γνώση για την ύπαρξη ορίων και ποια θα είναι ενδεχομένως αυτά. Ενημερωθήκαμε ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει σχετική υπηρεσιακή επαφή των αντίστοιχων Υπουργείων για την ολοκλήρωση των τελικών κειμένων.

5. Τέθηκε με εμφαση και επιμονή το ζήτημα της συνυπηρετησης των Δ.Α. Ο Υπουργός δήλωσε συνιστά θέμα του φορέα υποδοχής και θα ισχύσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

6. Ζητήθηκε από την ίδια την αντιπροσωπεία των Δ.Α. λόγω της δυσφήμισης που έχει υποστεί ο κλάδος μας από τις επαναλαμβανόμενες αναφορες περί πλαστών πτυχίων και δικαιολογητικών, να διενεργηθεί έλεγχος και των δικαιολογητικών όλων όσων εξαιρούνται ώστε να ξεκαθαριστεί οριστικά και δια παντός το ζήτημα.

7. Στα πλαίσια της απορρόφησης των ΔΑ από την ΕΛΑΣ ζητήθηκε να υπάρξει αναγνωριση των πτυχίων (πε & τε) των ΔΑ και ο Υπουργός ζήτησε η σχετική πρόταση να αποτυπωθεί εγγράφως και να του δοθεί.

8. Στο θέμα των θέσεων που αιτήθηκαν οι Δήμοι και που θα προορίζονται ειδικά για τους Δ.Α. ο Υπουργός δήλωσε ότι θα το εξετάσει στην σχετική προσεχή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικων. Όπως και να χει, για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να ασκηθεί επιπρόσθετη πίέση σε όλα τα επίπεδα καθώς τη δεδομένη στιγμή, δε φαίνεται να τυγχάνει πλήρους αποδοχής από τον Υπουργό.

9. Διατυπώθηκε με ιδιαίτερη επιμονή το ζήτημα ότι εφόσον τεθεί θέμα ηλικιακού ορίου ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων κινδυνεύει να τεθεί εκτός εργασίας. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε το θέμα των ειδικών θέσεων σε αλλους φορείς (συμπεριλαμβανομένων και των δημων) και επιπρόσθετα πληροφορηθηκαμε οτι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση για αναγνώριση πλασματικών χρόνων υπηρεσίας.

10. Τέλος στις επίμονες ερωτήσεις για να μας δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα ο Υπουργός υπήρξε σαφής ότι αδυνατεί να μας το δώσει καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και να κλείσει το θέμα της πρώτης φάσης διαθεσιμότητας ώστε να μπορέσει το προσωπικό του υπουργείου να προχωρήσει σε καταγραφή των αιτημάτων κενών θέσεων των φορέων και εν συνεχεία να προβεί στις περαιτέρω διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: