Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση Σ.Δ.Α.Θ. για την πλήρωση των κενών Θέσεων εργασίας του Δ.Θ. από Δ.Α.

Τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε στο διαδίκτυο πολλές αναφορές Δημοτικών Αστυνομικών από όλη την Ελλάδα σχετικά με μια αρνητική στάση κάποιων Δημάρχων όσον αφορά την αποστολή κενών θέσεων προς το Υπουργείο Εσωτερικών η προθεσμία της οποίας λήγει αύριο 11/9. Μάλιστα αναφέρεται ότι αποτελεί και γραμμή της ΚΕΔΕ προκειμένου οι κενές θέσεις να "χρησιμοποιηθούν" στο επόμενο κύμα κινητικότητας της λεγόμενης ενδοδημοτικής. Εμείς πραγματικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ΚΕΔΕ και Δήμαρχοι πουλάνε Δημοτικούς Αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες με τέτοιο ανήθικο τρόπο.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης το ζήτημα της αποστολής των κενών θέσεων στο Υπουργείο Διοικητικής υπήρξε αντικείμενο συνεχών επαφών εδώ και ημέρες τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και με τον ίδιο τον Δήμαρχο, καθώς η πιθανότητα να τεθεί ηλικιακό όριο θα αφήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων εκτός δουλειάς. Έχουμε την ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση (και παρακολουθούμε την διαδικασία από κοντά) ότι αύριο θα σταλούν οι κενές θέσεις. Αύριο (11/9) λοιπόν θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι όντως στάλθηκαν. 

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μέχρι τώρα όλες μας οι προτάσεις για Δήλωση κενών θέσεων, που θα έχουν ως αιτιολογία ύπαρξης την ανάγκη στελέχωσης τους από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, έχουν γίνει αποδέκτες από την διοίκηση. Αύριο θα επαληθευτεί ο αριθμός και η ειδική αιτιολόγηση.

Προτείνουμε στους συναδέλφους που έχουν διαπιστώσει στο Δήμο τους αρνητική στάση από τους Δημάρχους να κινητοποιήσουν άμεσα τα πρωτοβάθμια Σωματεία και να παρέμβουν.

Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε το ΣΔΑΘ είναι στη διάθεση όλων και συνοψίζεται στα κάτωθι :

Ο κάθε δήμος θα επιτύχει Άμεση αξιοποίηση του διαθέσιμου προσωπικού σε θέσεις ελεγκτών ( ελεγχόμενη στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, διαφημίσεις,καθαριότητα) λόγω α) της εξειδικευμένης εκπαίδευσης που έχουν λάβει και β) της συσσωρευμένης εμπειρίας στο συγκεκριμένο ελεγκτικό εργασιακό αντικείμενο (δεν απαιτείται με λίγα λόγια να χάσουν χρόνο οι δήμοι με την επιλογή, τοποθέτηση, επιμόρφωση κτλ προσωπικού)

Το παραμένον προσωπικό (πρωην δ.α.) θα αξιοποιήσει την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή με την χρήση και συντήρηση του οποίου είναι και εξοικειωμένο.

Μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού θα επιβαρύνει τον Δήμο, καθώς δεν απαιτείται επιπρόσθετη εκπαίδευση ή επιμόρφωση του προσωπικού.

ΕΚ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: