Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Εντοπισμός νέας -τεράστιας- αποθήκης παραεμπορίου - Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα απομίμησης

Χιλιάδες παράνομα προϊόντα απομίμησης («μαϊμού»), εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία στη διάρκεια μίας ακόμη επιχείρησης που διενεργήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της βούλησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του λαθραίου εμπορίου και την αποκατάσταση υγειών συνθηκών στην αγορά της πόλης.

Συγκεκριμένα συνολικά 17.950 τεμάχια προϊόντων απομίμησης γνωστών εταιριών (PRADA, LOUIS VUITTON, ARMANI, GUCCI, CHANNEL), εντοπίστηκαν σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Δάμωνος 5, στη διάρκεια επιχείρησης της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο του τμήματος Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας.
Φώτο αρχείου
Η επιχείρηση διενεργήθηκε μετά από συστηματική παρακολούθηση στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού του δικτύου διακίνησης των παράνομων προϊόντων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Δημοτικής Αστυνομίας σχετικά με αλλοδαπό έμπορο ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών διατηρούσε την αποθήκη και τροφοδοτούσε με προϊόντα απομίμησης την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Φώτο αρχείου
Αναλυτικά βρέθηκαν 13.500 τσάντες, 4.130 φουλάρια και 320 ζώνες τα οποία, όπως προέκυψε, προορίζονταν για διάθεση -από μικροπωλητές- στο κέντρο της πόλης. Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν σε αποθήκη και θα καταστραφούν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (στην περιοχή Ωραιοκάστρου) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: