Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Και επίσημα τέλος στις κινητοποιήσεις

Χριστούγεννα με δρόμους χωρίς σκουπίδια θα κάνουν τελικά οι πολίτες, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βάζουν «χειρόφρενο» στις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε προσωρινή αναστολή των δράσεων τους. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr*.

 Όπως σημείωσε, η προσωρινή διακοπή αποφασίστηκε, ώστε να υπάρξει ανασύνταξη των δυνάμεων, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, εάν υπάρξουν απολύσεις το 2013.

 Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις επόμενες κινητοποιήσεις στους δρόμους, ο αγώνας συνεχίζεται στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα που είτε έχουν ήδη καταθέσει είτε πρόκειται να καταθέσουν οι εργαζόμενοι των δήμων: Αθηναίων (την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης), Αρταίων, Βόλου, Ιωαννιτών, Νέας Ιωνίας και Σπάτων - Αρτέμιδος.
Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ εδώ.

 AΣΚ-ΟΤΑ: Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν, δεν υπήρχε συντονισμός μεταξύ ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΣΕΕ 

Το 2013, είναι μια κρίσιμη χρονιά, καθώς θα υπάρχουν απολύσεις κάθε μήνα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ, με αφορμή τη σημερινή «άνω τελεία» στις κινητοποιήσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Για αυτό η συνέχιση των αγώνων μας για την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών και της ίδιας της κυβέρνησης, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί», υπογραμμίζει.
 «Προσπαθήσαμε να υπάρχουν καθ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων ομόφωνες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα δίνουν δύναμη και ελπίδα στους συναδέλφους μας. Προσπαθήσαμε να έρθει η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ πιο κοντά στους συναδέλφους με περιφερειακές συσκέψεις και συνελεύσεις. Προσπαθήσαμε να πιεστούν οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μαζί με άλλες ομοσπονδίες να συντονίσουν τους αγώνες. Δυστυχώς οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ακόμα και τώρα δεν δέχονται να συντονίσουν τους αγώνες. Με αποτέλεσμα να διευκολύνει την εφαρμογή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης», σημειώνει συνεχίζοντας.
 «Το 2013 το τοπίο στην αυτοδιοίκηση θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα. Θα έχουμε κατάρρευση υπηρεσιών και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει γρήγορα να προετοιμαστεί για αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η επίσπευση του ενδιάμεσου συνέδριου της με στόχο την εκτίμηση της νέας κατάστασης και την λήψη μέτρων αλλά και την αποκατάσταση της ενότητας του κλάδου που πληγώθηκε στο τελευταίο συνέδριο μας, είναι επιβεβλημένη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ.

Αναδημοσίευση από aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: