Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Θεσ/νίκη: Επιχείρηση "σκούπα" στην περιοχή του Ποσειδωνίου- Απομακρύνθηκαν σκουπίδια και παραπήγματα

Επιχείρηση-σκούπα πραγματοποίησαν σήμερα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης... του φαινομένου της «πειρατείας» των μπλε κάδων. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή πλησίον του Μεγάρου Μουσικής και του Ποσειδώνιου Αθλητικού κέντρου. Στην εξόρμηση συμμετείχαν κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, οργανικές μονάδες της Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη διάρκειά της αιφνιδιαστικής εξόρμησης, διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ έλεγχος στοιχείων στους οικονομικούς μετανάστες που διέμεναν σε αυτοσχέδια πρόχειρα και ετοιμόρροπα υπαίθρια καταλύματα, τα οποία μετά την αποχώρησή τους, κατεδαφίστηκαν. 

Όπως διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο είχε συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων, ακαθαρσίες και πλήθος τρωκτικών. Στη συνέχεια, κλιμάκιο Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε γενική εκκαθάριση του χώρου και με τη συνδρομή ειδικού συνεργείου που διέθετε φορτωτή, δύο φορτηγά αυτοκίνητα και τρία δορυφορικά μικρά φορτηγά, πραγματοποιήθηκε αποκομιδή των απορριμμάτων. Συνολικά συγκεντρώθηκαν τρεις τόνοι απορριμμάτων τα οποία καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και 1,5 τόνος ανακυκλώσιμων υλικών που θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση. 

Η επιχείρηση αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά κοινών εξορμήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών Καθαριότητας σε διαρκή επαφή -όπως και για άλλα ζητήματα- με το ΣΔΟΕ και με στόχο την πάταξη παραβατικών συμπεριφορών εις βάρος του Δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης όπως οι κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών, σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «Επιδίωξη μας είναι να πάψουν να υπάρχουν στην πόλη μας τριτοκοσμικές εικόνες περιφερόμενων ανθρώπων που αφαιρούν υλικά από τους κάδους ανακύκλωσης, τα συσσωρεύουν άτακτα σε χώρους όπου δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής με κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και επιπλέον ενισχύουν την παραοικονομία». 

Πράξεις παραβατικής δραστηριότητας που ενισχύουν τη «μαύρη» οικονομία όπως η κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών με τα γνωστά πολλαπλά ποινικά και οικολογικά προβλήματα, εξαπλώνονται δυστυχώς σε πολλά σημεία σε όλη την πόλη ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα εντείνεται, καθώς με την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων για την διαμονή των παραβατών δημιουργείται μια κατάσταση η οποία δεν αρμόζει στην πόλη, δυσκολεύει την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγιεινή και ασφάλεια.

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

1 σχόλιο:

ALEX ARBOS είπε...

Πράγματι το φαινόμενο είναι θλιβερό αλλά θα ήσασταν περισσότερο αποτελεσματικοί αν συλαμβάνατε κάποιον απο αυτούς(μαντράδες) που αγοράζουν τα ανακυκλώσιμα.