Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Καταδίκασε την Χρυσή Αυγή το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδίκασε την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής με αφορμή την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

 Έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε ψήφισμα το οποίο καταδικάζει τις ιδεολογικές αρχές του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή».

«Καταδικάζουμε τη ναζιστική ιδεολογία και τη ναζιστική συμπεριφορά που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο» αναφέρει το κείμενο το οποίο πρότεινε στο Σώμα ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Το κείμενο καταψήφισαν τα μέλη της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς θα προσκομίσουν δικό τους κείμενο καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Τα μέλη της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας» ψήφισαν λευκό τονίζοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με αφορμή τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, διαχώρισε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής από τους εκπροσώπους του κόμματος. "Δεν μπορούμε να πούμε ναζί όλους όσοι ψήφισαν την Χρυσή Αυγή", είπε χαρακτηριστικά.

(Αναδημοσίευση από: thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: