Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε χθες το 41ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ένταση λόγω της μη νομιμοποίησης των αντιπροσώπων 18 Σωματείων

Με το θέμα της νομιμοποίησης των συνέδρων να προκαλεί εντάσεις ξεκίνησαν χθες (σσ. Τρίτη 24/4) οι εργασίες του 41ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης.



Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει απολύσεις στο Δημόσιο, στηριζόμενη σε ψεύδη για τον αριθμό των υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου σημείωσε ότι η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ασκεί κομματικά υποτελή πολιτική. Επιπλέον, έκανε λόγο για λαθροχειρία αναφορικά με τους πόρους των ΟΤΑ.

Ένταση σημειώθηκε όταν η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη μη νομιμοποίηση 18 συλλόγων εργαζομένων, με το σκεπτικό ότι στις κατά τόπους αρχαιρεσίες ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο και εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μεταξύ αυτών, είναι σύλλογοι εργαζομένων από πολλούς δήμους όπως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης του δήμου Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λήμνου, Κεφαλονιάς κλπ.

Η εισήγηση της επιτροπής έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, εξέλιξη που προκάλεσε για ακόμη ένα συνέδριο την αποχώρηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, που καταγγέλλει «συνέδριο νοθείας». Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ πήρε την απόφαση να μην καταθέσει ψηφοδέλτιο στην διαδικασία εκλογής των οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την οποία ολοκληρώνεται το συνέδριο την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: