Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Θεσσαλονίκη: Χαμός με την υπόθεση "Αλλατίνη" - Κουράκης: «Τίθεται θέμα παραίτησης του Καπόν» - Καπόν: «είμαι καθαρός»

«Δεν έσφαλα σε τίποτα με το Αλλατίνη. Δεν ωφελούμαι. Δεν έχω κανένα ποσοστό ιδιοκτησίας στο ακίνητο, το μεταβίβασα στην αδελφή μου» είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος οικονομικών. "Μύλος" η παράταξη Μπουτάρη από την υπόθεση των Μύλων Αλλατίνη.

Σοβαρότατοι οι τριγμοί για την τροπολογία που ανοίγει το δρόμο ανοικοδόμησης του οικοπέδου του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος.

Στο κάδρο ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χ. Καπόν, ο οποίος κατέχει θέση διευθύνοντος συμβούλου στην συνιδιοκτήτρια εταιρεία του οικοπέδου.

Υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου με τον κ. Καπόν, λέει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Α. Κουράκης.

Είμαι καθαρός, δεν έσφαλα σε τίποτα τόνισε ο κ. Καπόν στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά την ανακίνηση της υπόθεσης στο Ρ/Θ.

«Ο αντιδήμαρχος που θέτει θέμα ασυμβίβαστου είναι μόνο ένας ο κ. Α.Κουράκης και αυτό για προεκλογικούς λόγους» τόνισε ο κ.Καπόν.

Σημείωσε ακόμη ότι "η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του , με επιφύλαξη μόνο του κ. Κουράκη".

Υπογράμμισε ότι «δεν έχω κανένα ποσοστό ιδιοκτησίας στο ακίνητο, το μεταβίβασα στην αδελφή μου. Στην εταιρία Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης είμαι σήμερα διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος άμισθος» είπε ο κ.Καπόν..

«Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου Αλλατίνη μετά την απόφαση του ΣτΕ το 2010, προσέφυγαν με αίτηση τριτανακοπής στο ΣτΕ και ζήτησαν νομοθετική παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ για επίλυση θέματος με συντελεστή δόμησης. Οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου έφτασαν σε μία ρύθμιση, δεν υπάρχει κανένα μυστικό» σημείωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών , τονίζοντας ότι «παραμένω αλλά δεν εκτελώ τα καθήκοντα μου ως διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Αστικές Αναπτύξεις ΑΕ και δεν έχω παρευρεθεί σε καμία σχετική συνάντηση».

Ο Καπόν Χασδάι τόνισε ότι «προεκλογικά έθεσα στο δήμαρχο όλες τις δραστηριότητές που είχα. Δεν πιστεύω ότι έχω σφάλλει σε οτιδήποτε και ότι έχω επηρεάσει κάποια κατάσταση».

Υπογράμμισε ότι το θέμα ανακινήθηκε για πολιτικούς λόγους, σημειώνοντας ότι « η θέση του κ.Κουράκη είναι γνωστή. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, βεβαίως κάποιοι αντιδήμαρχοι θέλουν να κατέβουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και επενδύουν στο θέμα».

Ερωτηθείς ποια είναι η προσωπική του θέση για την αξιοποίηση του Αλλατίνη ο κ.Καπόν απάντησε «συντάσσομαι με τη θέση του Δημάρχου για το Αλλατίνη, η άποψη ότι πρέπει να απαλλοτριωθεί με βρίσκει σύμφωνο, βέβαια δεν υπάρχουν τα χρήματα για να απαλλοτριωθεί.
Δεν θέλω να ρίχνω λάδι στη φωτιά, η ανακίνηση του ζητήματος δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη του οικοπέδου, έχει σχέση με τις επερχόμενες εκλογές και τη διάθεση κάποιων ανθρώπων να αναδείξουν τη θέση τους για το θέμα».

Σημείωσε ότι δεν έχει κανένα προσωπικό όφελος από την εκμετάλλευση.

Α. Κουράκης: «Υπάρχει θέμα με τον κ. Καπόν».

«Πρέπει να απαντήσει αν είναι αντιδήμαρχος ή επιχειρηματίας», είπε στο ΡΘ ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Ερωτηθείς αν εγείρει θέμα παραίτησης του αντιδημάρχου οικονομικών, ο κ. Κουράκης σημείωσε ότι αυτό είναι απόφαση του δημάρχου.

Η σημαία η δική μας ήταν διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, υπογράμμισε με νόημα.

Ο κ. Κουράκης υποστήριξε πως η δημοτική παράταξη δεν ήξερε τίποτα για την επίμαχη τροπολογία μέχρι την στιγμή που η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα « Μακεδονία»

Ο δήμαρχος δεν γνώρισε τίποτα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, υπενθύμισε ότι ο κ. Μπουτάρης ήταν αυτός που ζήτησε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου που βρέθηκε προ ημερών στην Θεσσαλονίκη, να ασχοληθεί με την υπόθεση του οικοπέδου και να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Ο κ. Κουράκης υπογράμμισε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της θέσης της «Πρωτοβουλίας» που προκρίνει την αξιοποίηση του οικοπέδου με μεικτές χρήσεις.

(Αναδημοσίευση από : rthess.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: