Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Δίνει άδειες σε Ικτίνου και Ζεύξιδος παρά την απόφαση του Εφετείου

Πρόταση για την επίλυση του ζητήματος της χωροθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους πεζόδρομους των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος επεξεργάζονται οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματα προέκυψαν εξαιτίας της έκδοσης προσωρινής διαταγής από το Διοικητικό Εφετείο κατά της νομιμότητας της κανονιστικής πράξης του Δήμου. Οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου επεξεργάζονται νομικά τη δυνατότητα χορήγησης αδειών ανεξαρτήτως της δικαστικής απόφασης. Παράλληλα θα επιδιώξουν την επίσπευση της διαδικασίας για την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που προκαλεί δυσαρέσκεια, σύγχυση και αμηχανία στους καταστηματάρχες της περιοχής.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, «με την προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου, έχει ανασταλεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία καθορίζει τις θέσεις που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, όχι όμως η απόφαση βάσει της οποίας εκδίδονται οι άδειες η οποία αποτελεί το βασικό κορμό της διάταξης και παραμένει εν ισχύ».

«Στις προθέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως έχουμε αποδείξει τους τελευταίους μήνες, είναι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα με τη σύμφωνη γνώμη όλων όσοι εμπλέκονται δηλαδή τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα σχολεία και τους κατοίκους. Το γεγονός ότι κάποιοι ασκώντας νόμιμο δικαίωμα δεν συμφωνούν, μας υποχρεώνει να υπερασπιστούμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δρομολόγησε όλες τις νομικές διαδικασίες που απαιτούνται ώστε ο πεζόδρομος να λειτουργεί απρόσκοπτα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Η έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της νομιμότητας της κανονιστικής πράξης του δήμου, έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα (δηλαδή η αίτηση προσωρινής ρύθμισης του θέματος) αποφασίστηκε από το Διοικητικό Εφετείο μετά την προσφυγή δύο κατοίκων της περιοχής οι οποίοι επικαλέστηκαν το κατεπείγον της ασφάλειας των πεζόδρομων.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την άδεια χωροθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους Ζεύξιδος και Ικτίνου (που έχει ανασταλεί προσωρινά βάσει της δικαστικής απόφασης) επικυρώθηκε πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. 

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: