Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Πειραιά: Ζητεί εξηγήσεις ο Μίχας για την προμήθεια στολών της Δημοτικής Αστυνομίας

Εξηγήσεις από το δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο για τις δαπάνες «ασανσέρ» που προτίθεται να κάνει για την προμήθεια του αναγκαίου ρουχισμού για τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, ζήτησε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως επεσήμανε ο Γ. Μίχας, η παράταξή του σε καμία περίπτωση δεν διαφωνεί με την προμήθεια στολών για τους 105 δημοτικούς αστυνομικούς, που σημειωτέον αν και πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να αγοράζονται κάθε δύο χρόνια έχει παρέλθει τετραετία από την τελευταία φορά που έγινε η τελευταία προμήθεια.

Εγείρονται ωστόσο τεράστια ερωτηματικά για το κόστος στο οποίο πρόκειται να ανέλθει αυτή η δαπάνη καθώς :

- Αρχικά ο Δήμος είχε προετοιμαστεί για την διενέργεια διαγωνισμού ύψους 504.000 €.

- Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι το κόστος θα μειωθεί στις 90.000 €

- Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στην ΚΟΠΗ η οποία έγινε αποδεκτή για τη δωρεάν ραφή των στολών και ο Δήμος θα πληρώσει μόνο για την πρώτη ύλη.

- Όμως στον προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά για το 2012 εγγράφηκε δαπάνη 620.000 €

- Και το αποκορύφωμα όλων, στα μέσα Δεκεμβρίου προκηρύχτηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου για την προμήθεια ρουχισμού για τους δημοτικούς αστυνομικούς προϋπολογισμού 163.374 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

«Ο δήμαρχος Πειραιά μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι δαπάνες του δήμου γίνονται με φειδώ και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, οι πράξεις ωστόσο αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Οφείλει επομένως να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση προς το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά και κυρίως προς τους πολίτες για το τι τελικά συμβαίνει και γιατί οι δαπάνες για τις στολές των δημοτικών αστυνομικών έχουν καταντήσει ασανσέρ», δήλωσε σχετικά ο Γ. Μίχας.

(Αναδημοσίευση από : aftodioikisi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: