Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση-καταγγελία στην Βουλή για "παράνομη συμπεριφορά" Δημάρχου

Ψάχνοντας σήμερα στο διαδίκτυο, εντοπίσαμε θέμα που αφορά την άμεση και προσωπική εμπλοκή Δημάρχου σε ζήτημα που αφορά ΜΟΝΟ την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Το περιστατικό που θα διαβάσετε παρακάτω συνέβη στον Δήμο Σαρωνικού και είναι το κυρίως θέμα της σχετικής ερώτησης δύο Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. των κ. Πλεύρη, Βουλευτή Α’ Αθηνών και Ανατολάκη, Βουλευτή Β’ Πειραιώς η οποία υποβλήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 16/12/2011.

Διαβάστε την είδηση :

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Πλεύρης και Ανατολάκης, καταγγέλλωντας τον δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο φιλίππου, για “παράνομη συμπεριφορά”. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγγέλλει τον δήμαρχο Σαρωνικού για “παράνομη συμπεριφορά”
Σύμφωνα με σοβαρές καταγγελίες που έχουμε δεχθεί αλλά και σχετική Αναφορά η οποία έχει κατατεθεί στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, προ λίγων ήμερων έλαβε χώρα ένα σοβαρότατο επεισόδιο στον Δήμο Σαρωνικού.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 27η Νοεμβρίου 2011 Υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σαρωνικού μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή του λιμένος της Π. Φώκαιας προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους σε μικροπωλητές σύμφωνα Κ1 2466 / 21-9-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Για τους ελέγχους
ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ η οποία συνέδραμε με περιπολικό όχημα του Α.Τ. Αναβύσσου . Η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση εμπορευμάτων από οκτώ (8) πλανόδιους αλλοδαπούς μικροπωλητές οι οποίοι δεν κατείχαν καμία νόμιμη άδεια.
Τα κατασχεμένα προϊόντα δεν ήταν δυνατό να καταστραφούν άμεσα γι’ αυτό μεταφέρθηκαν στο γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας στην πλατεία Ευαγγελιστρίας στα Καλύβια, για την προβλεπόμενη διαδικασία καταστροφής.
Στο σημείο κατέφθασαν οι λαθρομετανάστες μικροπωλητές , απειλώντας και ζητώντας πίσω τα κατασχεμένα προϊόντα με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή από την Άμεση Δράση για περαιτέρω ενέργειες .
Σύμφωνα με τις καταγγελίες την επόμενη μέρα , Δευτέρα 28.11.2011 ο Δήμαρχος Σαρωνικού ζήτησε κατά παράνομο τρόπο από την Δημοτική Αστυνομία ζητώντας να δοθούν πίσω τα κατασχεμένα πράγματα στους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές! Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι ορθά αρνήθηκαν να υπακούσουν την παράνομη εντολή του Δήμαρχου Σαρωνικού, ενώ και τις επόμενες ημέρες συνεχίστηκαν οι παράνομες αυτές πιέσεις προς την Δημοτική Αστυνομία, η οποία επέμεινε στην αρχική της απόφαση να μην επιστραφούν τα κατασχεμένα προϊόντα κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας .Παρά ταύτα τελικά δόθηκε εντολή να εισχωρήσουν στο χώρο οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές και να πάρουν πίσω τα κατασχεμένα προϊόντα!
Ερωτάσθε,
 
Ισχύουν τα ανωτέρω απαράδεκτα περιστατικά και αν ναι τι προτίθεστε να πράξετε;

Αθήνα 16.12.2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Κ. Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Γεώργιος Ανατολάκης, Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

 (Δείτε εδώ, την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις 11 Ιανουαρίου 2012)

Μετά την παραπάνω ερώτηση των δύο Βουλευτών, το θέμα έλαβε έκταση και μάλιστα συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού με τον Δήμαρχο να εξαπολύει (σύμφωνα με το άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω) επίθεση κατά δημοτικού αστυνομικού που συμμετείχε στην εν λόγω επιχείρηση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η "εντολή" ήταν απλά να απομακρυνθούν οι παράνομοι μικροπωλητές και όχι να κατασχεθούν τα εμπορεύματά τους!

Διαβάστε στο άρθρο παρακάτω, τι ειπώθηκε στο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο ζήτημα :

«Είμαι κι΄ εγώ ακροδεξιά», είπε σε έντονο ύφος η δημοτική σύμβουλος, κα. Διονυσία Περπερίδου, μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού, όταν αυτός κατηγόρησε για ακροδεξιές απόψεις τον δημοτικό αστυνομικό, επειδή είχε κατάσχει τα προϊόντα παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών στην Παλαιά Φώκαια, αποδίδοντάς του ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, επί του θέματος, ξεκίνησε μετά από ερώτηση προς τον δήμαρχο, που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Βολάκος και αφορούσε το θέμα της κατάσχεσης από την δημοτική αστυνομία στην Παλαιά Φώκαια, λαθραίων προϊόντων τα οποία πωλούσαν σε πάγκους λαθρομετανάστες και στις διώξεις που υπέστη από τον δήμαρχο ο δημοτικός αστυνομικός κ. Κορρές. Ο κ. Βολάκος ανέφερε ότι μεταξύ των κατασχεθέντων αντικειμένων υπήρχαν γκλομπς, σιδερογροθιές, στιλέτα, χάπια άγνωστης προέλευσης κ.α. και στο ότι στον δημοτικό υπάλληλο έχουν επιβληθεί κυρώσεις χωρίς να έχει διαταχθεί ΕΔΕ κ.λπ. Ο κ. Βολάκος ρώτησε, αν ήταν παράνομη η κατάσχεση των λαθραίων εμπορευμάτων και τι θα γίνει με τα δεκάδες καταστήματα που κλείνουν λόγω του παραεμπορίου και στον δήμο Σαρωνικού.

Ο δήμαρχος απαντώντας, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπαλλήλου της δημοτικής αστυνομίας, τον οποίο κατηγόρησε, ότι αντί να περιοριστεί στην απομάκρυνση των παράνομων μικροπωλητών όπως είχε εντολή, κατάσχεσε τα λαθραία προϊόντα από τους πάγκους και τα αυτοκίνητά τους. Αναφέρθηκε ότι οι μικροπωλητές εμφανίστηκαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν και εκλιπαρούσαν κλαίγοντας μαζί με τα παιδιά τους και τις χειρουργημένες γυναίκες τους(!!!) ζητώντας να τους επιστραφούν τα κατασχεθέντα προϊόντα.

Είπε ακόμα ο δήμαρχος, ότι η υπόθεση πήρε έκταση από τον πολιτικό χώρο της άκρας δεξιάς και έχει ρατσιστικές προεκτάσεις και ότι ο δήμος καταδίκασε την ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου. Μάλιστα προς επιβεβαίωση των ακροδεξιών φρονιμάτων του δημοτικού αστυνομικού, αναφέρθηκε στο ότι συνήγορος του δημοτικού αστυνομικού είναι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Πλεύρης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη βουλή (διαβάστε εδώ).

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζεκάκος, πήρε το λόγο και υπεράσπισε την απόφαση του δημάρχου να προβεί σε διώξεις εναντίον του δημοτικού αστυνομικού, λέγοντας ότι για ανθρωπιστικούς λόγους και βλέποντας τα κλάματα των παιδιών και των «χειρουργημένων γυναικών», αποδέχτηκαν να επιστρέψουν τα κατασχεθέντα προϊόντα. Γι΄ αυτή του τη φράση, δέχτηκε την παρατήρηση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κας Μαρίας Κόλλια, προφανώς γιατί στην υπερασπιστική γραμμή του δημάρχου, αποκρύπτεται το γεγονός ότι με εντολή του επιστράφηκαν τα λαθραία προϊόντα στους αλλοδαπούς μικροπωλητές, αντί να καταστραφούν όπως προβλέπει ο νόμος.

Η κα. Διονυσία Περπερίδου, σε έντονα συγκινησιακό ύφος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του εμπορικού κόσμου, να παταχθεί το παραεμπόριο και στα 20 δις που χάνει η χώρα από αυτή την παράνομη δραστηριότητα και αναρωτήθηκε αν θα μιλήσει κάποιος για τους Έλληνες, για την ανεργία που αντιμετωπίζουν οι νέοι και αναγκάζονται να φεύγουν στος εξωτερικό, για τα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τα χαράτσια, για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, για τα καταστήματα που κλείνουν και ότι επιτέλους πρέπει να ασχοληθεί ο δήμος με τον έλληνα και όχι με τον παράνομο μετανάστη και κατέληξε με την φράση: «Ε!!! τότε … είμαι και εγώ ακροδεξιά!»

(Πηγή : attikosparatiritis.wordpress.com)

1 σχόλιο:

ace είπε...

α ρε δημαρχαρα!ντροπη σου ρε