Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δ. Θεσ/νίκης : προκηρύξη 610 θέσεων εργασίας με δίμηνες συμβάσεις

Για δυο μήνες στην υπηρεσία καθαριότητας

Σε νέα προκήρυξη για την κάλυψη 610 θέσεων στην Καθαριότητα με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη λύση που βρήκε η διοίκηση του δήμου για να καλύψει έστω και για δύο μήνες τα κενά που δημιουργούνται στη διεύθυνση Καθαριότητας από τη σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας που είχε προσλάβει πέρυσι.

«Από τον περασμένο Μάρτιο στείλαμε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για να εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού στη διεύθυνση Καθαριότητας με οκτάμηνης διάρκειας συμβάσεις. Ωστόσο, το υπουργείο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά και σοβαρό πρόβλημα στις υπηρεσίες καθαριότητας», εξηγούν υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Συγκεκριμένα, συνολικά 397 άτομα από τους οκταμηνίτες συμβασιούχους αποχώρησαν από τη διεύθυνση Καθαριότητας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 435 αποχωρούν σταδιακά έως το Φεβρουάριο (274 τον Ιανουάριο και 161 το Φεβρουάριο).

Οσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν στην Καθαριότητα του δήμου από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 έως τα μέσα Απριλίου του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: