Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δ. Πειραιά : Είκοσι χιλιάδες "μαϊμού" παπούτσια στην πυρά

Σχεδόν 20.000 ζευγάρια υποδημάτων θα καταστραφούν αύριο το πρωί στην Ακτή Ποσειδώνος, έξω από τον Πύργο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου και του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργου Δαβάκη.

Πρόκειται για μεγάλες ποσότητες παράνομων προϊόντων απομίμησης γνωστών εταιρειών, που έχει κατασχέσει η Δημοτική Αστυνομία, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει για την πάταξη του παραεμπορίου στην πόλη.

Και ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται στα πρόθυρα της απελπισίας και της οικονομικής εξαθλίωσης, το να καταστρέφονται τόσες χιλιάδες παπουτσιών, είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων προκλητικό.

Έτσι, η zougla.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργο Δαβάκη, προκειμένου να μάθουμε γιατί αυτή η τεράστια ποσότητα παπουτσιών αποφασίστηκε να καταστραφεί αντί να δοθεί σε φτωχές οικογένειες, σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς πρώτοι αναρωτηθήκαμε. Δυστυχώς, όμως, υποχρεούμαστε από τη νομοθεσία να τα καταστρέψουμε», επεσήμανε ο κ. Δαβάκης και συνέχισε λέγοντας: «Οι επώνυμες αυτές εταιρείες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, καθώς πλέον υπάρχει νόμος που επιβάλλει την καταστροφή όλων αυτών των γνωστών- μαϊμού προϊόντων και μάλιστα επί τόπου. Εν προκειμένου, αυτό ήταν αδύνατο, καθώς η τεράστια ποσότητα δεν το επιτρέπει. Αλλά εξ' αρχής αυτή ήταν και η δική μου ένσταση. Ήθελα να βρω τρόπο αυτά τα παπούτσια να διατεθούν σε ορφανά παιδιά και άπορες οικογένειες. Δυστυχώς, όμως, τα χέρια μας είναι δεμένα από το Νόμο».

Σε καιρούς που ο Έλληνας αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, 20.000 παπούτσια αύριο το πρωί θα καταστραφούν...

(Αναδημοσίευση από : zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: