Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Απειλούν με μηνύσεις το Δήμο

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα του χώρου οριοθέτησης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί τις Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, με τους καταστηματάρχες να απειλούν πλέον με μηνύσεις τις δημοτικές αρχές.
Μετά και τις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Μάτη περί αστυνομικής και δημοτικής αυθαιρεσίας, οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για θέατρο του παραλόγου.

«Είμαστε όμηροι μιας κατάστασης και δεν ξέρουμε αν θα δοθεί ποτέ λύση. Από το Μάιο που ο δήμος διαγράμμισε το πλακόστρωτο έχω πληρώσει τουλάχιστον οκτώ πρόστιμα των 400 ευρώ το καθένα στην Τροχαία για παράβαση του ΚΟΚ που αφορά τους πεζόδρομους. Παράλληλα, δεν έχω άδεια, αν και έχω πληρώσει στο δήμο το 1/3 του απαιτούμενου ποσού», τονίζει επιχειρηματίας.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι αναμένεται να αποστείλουν έγγραφο στο γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης με το οποίο θα ζητούν οι υπηρεσίες να τηρήσουν τη νομιμότητα εφαρμόζοντας το νόμο. «Δε θέλουμε να κλείσουν τα μαγαζιά. Απλώς οι ίδιοι έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα θεωρώντας ως “δεδομένη” την ατιμωρησία της αυθαιρεσίας», τονίζει ο Ξενοφών Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής.

«Ολα αυτά τα χρόνια οι καταστηματάρχες δεν είχαν άδεια για τη χρήση του κεντρικού πεζόδρομου. Καμία δημοτική αρχή δεν μπορούσε να τη δώσει, ενώ ούτε και η Τροχαία έδινε τη συγκατάθεσή της, αφού το κεντρικό τμήμα του πεζόδρομου σε πλάτος 4 μέτρων πρέπει να είναι ελεύθερο για τη διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων. Ο δήμος με τη νέα χωροθέτηση δεν τηρεί αυτήν τη διάταξη, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις της Τροχαίας, η οποία από το Φεβρουάριο ακόμη έχει εκφράσει την αντίθεσή της», τονίζει.

(Αναδημοσίευση από : agelioforos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: