Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Επίσημη πρόσκληση Καστανίδη στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για συνομιλίες.

Οι εκπροσώποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περάσουν την πόρτα του υπουργού Εσωτερικών το βράδυ της Τετάρτης για συνομιλίες, μετά την "ύστατη έκκληση" Καστανίδη να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε με επίσημη πρόσκληση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός και να ξαναρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους των πόλεων.

Οι συνδικαλιστές δέχθηκαν και το ραντεβού ορίστηκε για τις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης (σσ. σήμερα).

"Απευθύνω την ύστατη έκκληση στο προσωπικό των Δήμων, ιδιαίτερα στο προσωπικό καθαριότητας, να επανέλθει στα καθήκοντα του αμέσως, να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων χώρων και Δημοτικών Καταστημάτων, ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκομιδή απορριμμάτων ενόψει σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση "να έρθουν να καθίσουμε στο τραπέζι για να βρούμε μια λύση στα προβλήματά τους", αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ανάλογη ρύθμιση, όπως και με τους εφέδρους, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διευκολύνσεις σε όσους έχουν πάρει δάνεια.

Απτόητοι οι απεργοί

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) στην Κεντρική Μακεδονία, που συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη, στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.

Όπως έγινε γνωστό, οι καταλήψεις στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης και τους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Θερμαϊκού θα συνεχιστούν μέχρι τη 19η Οκτωβρίου, ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθούν οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης καθώς και σε δημοτικά κτίρια.

Στο μεταξύ, πιθανότατα αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Αθήνα, για να προσδιορίσει την περαιτέρω στάση της. Στο μεταξύ το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει νέα σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και πορεία στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της ίδιας μέρας.

(Αναδημοσίευση από : ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: