Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Καστανίδη - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καμία δήλωση δεν έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρη Καστανίδης με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την ίδια στιγμή, τα σκουπίδια έχουν πνίξει τους δρόμους της Αθήνας, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα.

Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες και μετά τη λήξη της δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο Χ. Καστανίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο το μεσημέρι (1 μ.μ.), στο υπουργείο Εσωτερικών, για το ζήτημα.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Υγειονομική βόμβα

Την ίδια στιγμή το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τόνους σκουπιδιών στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα. Κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού του κέντρου ελέγχου πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία ανά το νομό Αττικής, με αφορμή το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα από τη συσσώρευση απορριμμάτων και διαπίστωσε ότι τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εισηγείται την άμεση έκδοση υγειονομικής διάταξης και την εφαρμογή περαιτέρω υγειονομικών μέτρων και κυρώσεων.

ΙΣΑ: Εστίες πολλαπλών μολύνσεων οι όγκοι σκουπιδιών

«Καμπανάκι» για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας έκρουσε νωρίτερα σήμερα και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου, οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που είναι συσσωρευμένοι στο Λεκανοπέδιο αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών.

Ο ΙΣΑ καλεί μάλιστα την Πολιτεία «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», αφού, όπως τονίζει, «δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάσταση να επιδεινώνεται και να περιορίζεται σε βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων».

Ο Ιατρικός Σύλλογος αναγνωρίζει τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. και το δίκαιο του αγώνα τους. Καλεί ωστόσο τους εργαζόμενους «να αναλογιστούν με αίσθημα ευθύνης, το οποίο πάντοτε τους χαρακτηρίζει, τη μορφή της συνέχισης του αγώνα τους».

(Πηγές : enet.gr, Naftemporiki.gr)

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην επόμενη ανάρτησή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: