Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δημοκρατική Συμμαχία: «Φτάνει πια με τις συντεχνίες!»

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για «παραλυσία» και συντήρηση των «συντεχνιακών μειοψηφιών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η εικόνα της Ελλάδας, πλημμυρισμένης στα σκουπίδια, με καταλήψεις υπηρεσιών για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι, με αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και δρόμων που υπονομεύουν τον τουρισμό, δεν μας αξίζει.

Από τη μια, η κυβέρνηση της παραλυσίας, αφού επί δύο χρόνια δεν προχώρησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάνοντας μόνο οριζόντιες περικοπές σε όλα τα εισοδήματα και βάζοντας νέους φόρους, σήμερα αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Από την άλλη, ισχυρές συντεχνιακές μειοψηφίες καθοδηγούμενες από βολεμένους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, εκτός από τον εκβιασμό του απλού φορολογούμενου και της -υπό εξόντωση- παραγωγικής Ελλάδας, καταστρέφουν συστηματικά την παραγωγική ικανότητα της χώρας, ό,τι έχει απομείνει από τη διεθνή της εικόνα και κάθε δυνατότητα να προσελκύσει επενδύσεις για να βρουν δουλειά οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.

Φτάνει πια. Μερικές χιλιάδες από τις συντεχνίες δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία δέκα εκατομμύρια Έλληνες.

Με τέτοιες ιδέες και θέσεις για τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, ας μην αναρωτιέται η κ. Μπακογιάννη γιατι σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται κάτω από το 1%...

Δεν υπάρχουν σχόλια: