Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Διοίκηση Μπουτάρη: Ο Γκιουλέκας λαϊκίζει εκ του ασφαλούς!

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη σημερινή επίσκεψη του Κώστα Γκιουλέκα και των μελών της παράταξής του στους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του Δήμου. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Γκιουλέκας παρουσίασε τον εαυτό του ως σωτήρα των εργαζομένων και δημιουργώντας εντυπώσεις που δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πόλη και τους δημότες της. 

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης προσθέτει ότι «κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης της παρούσας αρνητικής συγκυρίας για μικροπολιτικά και μικροκομματικά οφέλη αποκαλύπτει έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου:

«Η δημοτική Αρχή, εν μέσω πρωτοφανούς και σοβαρότατης οικονομικής κρίσης που έχει αλλάξει άρδην τα έως σήμερα δεδομένα, δίνει μάχη για τον εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τη διασφάλιση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων του Δήμου και για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής μηχανής. Προφανής στόχος, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και να συνδράμει την κοινωνία σε καιρούς χαλεπούς προσφέροντας βελτιωμένες και χρήσιμες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κ. Γκιουλέκας, περιόδευσε σήμερα με μέλη της δημοτικής παράταξής του «Ομάδα Δημιουργίας» στα γραφεία των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας εντυπώσεις και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «σωτήρα» των εργαζομένων από μια δήθεν «κακοπροαίρετη» διοίκηση.

Τέτοιου είδους ρητορική – κατεξοχήν λαϊκιστική και εκ του ασφαλούς, βεβαίως – δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Δήμο Θεσσαλονίκης, την πόλη και τους Θεσσαλονικείς.

Η δημοτική Αρχή, που ουδέποτε διαχώρισε τους εργαζόμενους ανάλογα με το πολιτικό ή κομματικό τους χρώμα, με πνεύμα δημοκρατικό, συμμετοχικό και υπέρ του διαλόγου και της διαφάνειας, έβαλε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στην ατζέντα συζήτησης του περασμένου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο «βίαιο, άδικο και αναποτελεσματικό, που δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και οδηγεί πλατιά στρώματα στη φτώχεια και την ανεργία, ενώ αποτελεί ‘εν αναμονή απόλυση’».
Κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης της παρούσας αρνητικής συγκυρίας για μικροπολιτικά και μικροκομματικά οφέλη αποκαλύπτει έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας, αλλά και διάθεση για αποπροσανατολισμό τόσο των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και των Θεσσαλονικέων από τα πραγματικά προβλήματα και τις προσπάθειες για αντιμετώπιση ή έστω άμβλυνσή τους.»

(Αναδημοσίευση από : Thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: