Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μπουτάρης: Δε θα μπει κανένας στην εφεδρεία

Προχωρώντας σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους εργαζομένους του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετά την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του προέδρου τους Ηλία Μανουσαρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «πορτιέρη σε κακόφημο μπαρ», ο Γιάννης Μπουτάρης και το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκριναν απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης δε θα δεχθεί εργασιακή εφεδρεία και σε περίπτωση που θα κληθεί να την εφαρμόσει θα προτείνει στην κυβέρνηση μέτρα με ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων που τοποθετήθηκαν ζήτησαν απόφαση που θα ορίζει ότι δεν θα εφαρμοστεί εφεδρεία, δε θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες κάποια από τις αρμοδιότητες του δήμου και δε θα απολυθούν οι συμβασιούχοι. Επιπλέον, έθεσαν το θέμα της καθυστέρησης στην πληρωμή των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία έθεσε προς ψήφιση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, «οι οριζόντιες και προκρούστιες περικοπές που συνεπάγεται η εργασιακή εφεδρεία αποδυναμώνουν τη λειτουργία του δήμου και οδηγούν σε αντίθετο οικονομικό αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει το μέτρο.

»Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα επεξεργαστεί εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης δαπανών τους οποίους θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή της εφεδρείας, ο δήμος θα επανεξετάσει τη στάση του».

(Αναδημοσίευση από : aftodioikisi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: