Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, δημιουργεί τρείς θέσεις στον ιδιωτικό τομέα"

Δελτίο τύπου του Στέφανου Μάνου με το οποίο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η εμμόνη του πρώην Υπουργου Οικονομικών και προέδρου της "Δράσης" με τους Δημοσίους υπαλλήλους.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε αποτυχία

Η ΔΡΑΣΗ δεν εμπιστεύεται τις αναθεωρημένες προβλέψεις της κυβέρνησης. Θεωρεί ότι, χωρίς δραστικές περικοπές, θα είμαστε τυχεροί αν το έλλειμμα του 2011 πέσει κάτω από το 10% του ΑΕΠ αντί της νέας πρόβλεψης 8,5% που αντικατέστησε το στόχο 7,6%. 

Η Ελλάδα έστειλε το μήνυμα ότι για άλλη μια φορά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους συμφωνημένους στόχους. Μολονότι, μόλις πριν μια εβδομάδα, μας διαβεβαίωναν πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τους επιτύχουν. 

Το πρόβλημα είναι ένα και μόνο: Η άρνηση της κυβέρνησης να περιορίσει δραστικά τις κρατικές δαπάνες και να απολύσει τις εκατοντάδες χιλιάδες περισσευούμενους στο Δημόσιο. Χρειάζεται επειγόντως να επιδιωχθεί μια νέα ισορροπία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Για κάθε απόλυση στο Δημόσιο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τρεις νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσεις σχετικές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό :

Θα πρέπει να απολυθούν 400.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, για να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα, η καταστροφή θα είναι πολύ κοντά, μπορεί να έρθει σε δυο τρεις η τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε μιλώντας στο Δημήτρη Βενιέρη (φωτο) και στην εκπομπή «μια και καλή» του fm 102 ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ Στέφανος Μάνος.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι απολύσεις. Θα πρέπει να απολυθούν 400.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Η εργασιακή εφεδρεία, όπως την αποφάσισε η κυβέρνηση θα αποδειχθεί ατελέσφορη, καθώς πρόκειται περισσότερο για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και πρόωρης συνταξιοδότησης και όχι για πρόγραμμα περιορισμού δαπανών του δημοσίου». Σε σχετική ερώτηση ο κ Μάνος ξεκαθάρισε πως «οι απολυμένοι θα πρέπει για κάποιο εύλογο διάστημα να αμείβονται, μέχρι να βρουν εναλλακτική λύση».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις των απολύσεων , ο κ Μάνος υποστηρίζει ότι τελικώς οι φόβοι θα αποδειχθούν λαθεμένοι, καθώς από την απόλυση κάθε υπεράριθμου του δημόσιου τομέα θα απαλλαγεί από υπερβολικά οικονομικά βάρη ο ιδιωτικός τομέας και θα γίνουν επενδύσεις.
«Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι δάσκαλοι από ότι ισχύει σε άλλες αναπτυγμένες χώρες, ή τρεις φορές περισσότεροι γιατροί από όσους χρειάζεται το εθνικό σύστημα υγείας και να πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες» συμπλήρωσε και πρότεινε τη δραστική μείωση των δαπανών ώστε να μην προκύψει το μοιραίο για την ελληνική οικονομία και ζήσουμε ημέρες της δεκαετίας του 40.

Δεν υπάρχουν σχόλια: