Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής της Ρωμαϊκής Αγοράς

Στην ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής της Ρωμαϊκής Αγοράς αναφέρθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Αφορμή, η ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου Ανθής Σαλαγκούδη από την παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του «ΑτΚ» για υποβάθμιση της περιοχής της Ρωμαϊκής Αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς ή, όπως λεγόταν παλαιότερα, της πλατείας Δικαστηρίων, πρέπει να αναβαθμιστεί. Το κλίμα που υπάρχει για τους μετανάστες που μαζεύονται εκεί είναι, θα έλεγα, εχθρικό, αλλά αυτό είναι ένα θέμα. Το άλλο είναι ότι όλη η πλατεία είναι κακοσχεδιασμένη. Ακόμη και τα παγκάκια είναι άβολα, ενώ και οι δημόσιες τουαλέτες είναι εκτός λειτουργίας κι έχουν γίνει σημείο συνάντησης τραβεστί και διάφορων άλλων. Πρέπει να δούμε δράσεις αναβάθμισης της περιοχής, αλλά να ζητήσουμε να αντιμετωπιστεί στα σύνορα το θέμα της εισόδου όλων αυτών που έρχονται από τη Βουλγαρία, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει», απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα. «Η Δημοτική Αστυνομία παρεμβαίνει συνεχώς στην περιοχή, σε συνεργασία και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Αντιμετωπίζουμε τις παραβατικές συμπεριφορές με τη συχνή μας παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα στην οδό Γκαρμπολά, όπου κατάσχουμε και καταστρέφουμε προϊόντα παρεμπορίου. Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική και η Ελληνική Αστυνομία μπορούν να παρεμβαίνουν μόνο σε παραβατικές συμπεριφορές, δεν μπορούμε δηλαδή να παρέμβουμε σε κάποιους που απλώς κάθονται στο πάρκο», είπε η κ. Γούλα.

850 υπογραφές διαμαρτυρίας

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 850 περίοικοι βρίσκονται εν αναμονή παρεμβάσεων από τη δημοτική αρχή, αφού με επιστολές διαμαρτυρίας που έχουν στείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς κάνουν λόγο για έκπτωση της ποιότητας ζωής τους. «Εκφράζουμε», λένε, «την ανησυχία μας ότι τυχόν διαιώνιση των προβλημάτων θα οδηγήσει σε σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα και οριστική εγκατάλειψη της περιοχής από τους κατοίκους της».

(Αναδημοσίευση : agelioforos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: