Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα, άνανδρη επίθεση αναρχικών κατά δημοτικού αστυνομικού

Άνανδρη επίθεση από αναρχικούς δέχτηκε σήμερα το πρωί δικυκλιστής συνάδελφος Δημοτικός Αστυνομικός του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.







Το νέο αυτό περιστατικό (το οποίο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ήταν προσχεδιασμένο) συνέβη όταν ο Δημοτικός Αστυνομικός μετέβη - ΜΟΝΟΣ του λόγω καλής θελήσεως- στην οδό Αρριανού, στην περιοχή της Καμάρας (άνδρο αναρχικών) κατόπιν εντολής που έλαβε από το τηλ. κέντρο της υπηρεσίας του, ώστε να ελέγξει δήθεν καταγγελία που αφορούσε χώρο φορτοεκφόρτωσης που καταλαμβάνονταν παράνομα από όχημα. Στο σημείο, τον περίμεναν κρυμμένοι τουλάχιστον δέκα αναρχικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κρατώντας καδρόνια και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον έριξαν κάτω και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ο συνάδελφος, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε βγάλει το κράνος του, κατάφερε να σηκωθεί και να ξεφύγει τρέχοντας από την μανία των θρασύδειλων αναρχικών, οι οποίοι αμέσως μετά και πριν εξαφανιστούν ξέσπασαν την μανία τους στην υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα του, προκαλώντας της μεγάλες ζημιές. 



Σχεδόν αμέσως, στο σημείο κατέφθασαν συνάδελφοι Δημοτικοί Αστυνομικοί ώστε να συνδράμουν , αλλά και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή του επεισοδίου. Ο τραυματισμένος Δ.Α. μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Παπαγεωργίου, ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς. Ευτυχώς, λόγω τύχης αλλά και της καλής φυσικής του κατάστασης, γλίτωσε με κάποιες κακώσεις και είναι καλά στην υγεία του. Κατά την διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο έσπευσε και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για να του πάρει κατάθεση και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Να σημειώσουμε ότι, πάμπολλες φορές, συνάδελφοι λαμβάνουν εντολές από τους Τμηματάρχες τους (δεν αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο συμβάν), να μεταβούν σε "επικίνδυνες περιοχές" ακόμα και μόνοι τους, ώστε να βεβαιώσουν κλήσεις ή/και να αφαιρέσουν πινακίδες. Είναι καθαρή τύχη το ότι δε θρηνήσαμε ακόμη θύματα συναδέλφων από τέτοιου είδους εντολές. Κάποτε πρέπει να καταλάβει η διοίκηση -από την Αντιδήμαρχο έως και τον τελευταίο επόπτη, ότι ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από τις "κλησούλες - πινακιδάκια". Όλα αυτά, δεν ισχύουν μόνο για το τμήμα Τροχαίας βεβαίως. Τέτοιου είδους εντολές δίνονται και όταν πρόκειται για τον έλεγχο του παρεμπόριου. Μόνο που εκεί, είναι αυτονόητο,  κανείς συνάδελφος δε πάει μόνος του. Αν παρ' όλα αυτά συμβεί το μοιραίο, στο βωμό των αριθμών, η ευθύνη θα 'ναι αποκλειστικά δική τους. Και αναφέρομαι σε όλη την ιεραρχία. Θα επανέλθουμε.

5 σχόλια:

sotos7 είπε...

Καταρχήν να ευχηθώ περαστικά στο συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση και δεύτερον να ρωτήσω τα σωματεία αν πρόκειται να πάρουν θέση για το θέμα η θα καθίσουν για ακόμη μια φορά απλοί θεατές στο ίδιο έργο και με την ίδια καραμέλα για το θέμα ¨αμυντικού εξοπλισμού¨ αν δεν το καταλάβατε είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν τον συνάδελφο , ξυπνήστε ρε άλλαξαν τα πραγματα!!!!!

panos είπε...

Εγω πιστευω οτι φταει ξεκαθαρα ο συναδελφος! Δεν εκατσε να τους εξηγησει οτι ειναι δημοτικος υπαλληλος και μονο! θα τον ακουγαν τα παιδια παρολο που φοραγαν κουκουλες και δεν θα τον βαραγαν ουτε θα εσπαγαν την μηχανη μιας δημοτικης υπηρεσιας!

ace είπε...

συναδελφε μην φωναζεις σε παρακαλω!θα μου ξυπνησεις τους συνδικαλισταρες μας και μετα θα χασουν την ηρεμια τους!μην αγχωνεσαι κατσε να σκοτωθει καποιος απο εμας και μετα βλεπουμε!σαν δεν ντρεπονται λεω εγω!

axis είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Κ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝ Κ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Κ ΓΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Κ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Κ ΑΣ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ):ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ Κ ΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ...

LAMBROS είπε...

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον συνάδελφο και να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση.
Το περιστατικό έχει δυο πλευρές που νομίζω θα πρέπει να σταθούμε. Πρώτο, την "καλή διάθεση" και το ζήλο που επιδεικνύουν οι περισσότεροι συνάδελφοι για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και δεύτερον την ευκολία των εντολών από τους ανωτέρους.
Το μίγμα αυτών των δυο παραγόντων έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε πολλές φορές εκτεθειμένοι σε κινδύνους και είναι θαύμα που έως τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα (τρανταχτό παράδειγμα αυτό το περιστατικό).
Θα κλείσω με την ευχή να είναι το τελευταίο περιστατικό που συμβαίνει αν και (δυστυχώς) είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι.