Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Περίεργα επιθετικό δημοσίευμα σε blog για δημοτικό αστυνομικό

Ο συνάδελφός, κακώς σύμφωνα με τον αρθρογράφο , ζήτησε και πήρε άδεια ενός έτους μετ' αποδοχών από το υπηρεσιακό συμβούλιο της περιφέρειας για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό τμήμα σε συνέχεια των σπουδών του. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται για ποιό Δήμο πρόκειται.

Διαβάζουμε λοιπόν:






ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;

Σε μεγάλο πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η απόφαση ενός Δημοτικού αστυνομικού υπαλλήλου να ζητήσει από το υπηρεσιακό συμβούλιο της περιφέρειας να πάρει ένα έτος άδεια μετά αποδοχών για να συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά των σπουδών του.

Αυτή η ενέργεια έγινε αντίθετα από την κανονική διαδικασία όπου ο υπάλληλος πρώτα έπρεπε να στραφεί στην υπηρεσία του και μετά από την απόφαση αυτής να αποτανθεί σε ανώτερο βαθμό. Η παράκαμψη της φυσικής ιεραρχίας, μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσει και να ζητηθούν ευθύνες από τον συγκεκριμένο υπάλληλο από το σωματείο των εργαζομένων για την κίνηση αυτή της παράκαμψης.

Άσχετα με την όλη διαδικασία που θα εξηγήσουμε πιο κάτω, το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται είναι οτι πέραν της μισής δύναμης των δημοτικών αστυνομικών ήδη έχουν αρχίσει να ζητάνε όλοι άδεια ενός έτους μετά αποδοχών για τα μεταπτυχιακά τους. Φανταστείτε λοιπόν για ένα χρόνο να λειτουργεί η δημοτική αστυνομία με τη μισή της δύναμη, περίπου 15 υπαλλήλων. Εκτός της πληρωμής για ένα χρόνο, θα υπάρχει και σοβαρότατο πρόβλημα στο αυτό καθεαυτό θέμα της πληρότητας των υπηρεσιών. Ίσως η λογική να έχει ξεφύγει από τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας.

Όσον αφορά το ήδη υπάρχον γεγονός, ο δημοτικός αστυνομικός αφού παρέκαμψε με δόλιο τρόπο την φυσική του ιεραρχία, ζήτησε και πήρε από το ανώτερο υπηρεσιακό συμβούλιο την έγκριση για να πάρει άδεια ενός έτους μετά αποδοχών για να κάνει το μεταπτυχιακό του. Δεν ανέφερε όμως ο υπάλληλος οτι η υπηρεσία δεν γνώριζε αυτή του την πρόθεση και παίρνοντας την έγκριση την πήγε στον αντιδήμαρχο διοικητικού, όπου λόγω γήρατος υποθέτουμε, δεν κατάλαβε την όλη διαδικασία και υπέγραψε την άδεια.

Αμέσως η υπηρεσία αντέδρασε και ακυρώθηκε η όλη διαδικασία. Στην ένσταση του υπαλλήλου της δημοτικής αστυνομίας στο υπηρεσιακό συμβούλιο που κατέφυγε, η φυσική ηγεσία του Δήμου θα αντιδράσει με όλα τα νόμιμα στοιχεία που διαθέτει.

Δεν γνωρίζουμε τι υποκινεί αυτή τη διαδικασία και από που προέρχεται με σκοπό και στόχο να πλήξει τη Δημοτική αρχή στην εύρυθμη λειτουργία της. Αν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε υπάλληλος να πάρει άδεια ενός έτους, τότε να την πάρει άνευ αποδοχών ή να παραιτηθεί και να κάνει οτι θέλει. Υπάρχουν χιλιάδες νέοι και νέες που περιμένουν εναγωνίως στη σειρά για μια θέση εργασίας. Ήδη υπάρχουν έτοιμες οι αιτήσεις για τον ίδιο λόγο και από άλλους υπαλλήλους.

Πότε θα σταματήσουμε να είμαστε εμείς οι πολίτες τα κορόϊδα των "έξυπνων" και να τους πληρώνουμε μια ζωή;

(Αναδημοσίευμα από : notia-press.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: