Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δ. Θεσ/νίκης : Χάος με τις δημοτικές αποθήκες

Μπάχαλο επικρατεί στους δέκα δημοτικούς αποθηκευτικούς χώρους, όπου υπήρχαν στοιβαγμένες ποσότητες προμηθειών, πολλών ετών, τις οποίες αγνοούσε η σημερινή δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης αλλά και υπηρεσίες του δήμου.




Η «αποκάλυψη» των ποσοτήτων υλικών στις αποθήκες, που έγινε από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Χασδάι Καπόν και τον εντεταλμένο σύμβουλο Θανάση Παππά έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, έφερε στο προσκήνιο μια κατάσταση κακής οργάνωσης, προχειρότητας και απουσίας ελέγχων.

Η φύλαξη ειδών χωρίς στοιχειώδη οργάνωση, η ακαταστασία, η παραμονή ειδών που από χρόνια θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί, η απόθεση χρήσιμων ειδών χωρίς συντήρηση και προστασία, είναι μέρος της εικόνας που παρουσιάζουν οι αποθήκες.

Ενδεικτικό της κακής οργάνωσης των αποθηκών είναι το γεγονός ότι τεράστιες ποσότητες ρολών χαρτιών υγείας ήταν αποθηκευμένες, την ώρα που υπάλληλοι υπηρεσιών αναγκάζονταν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα χαρτί υγείας.

Την κατάσταση περιέγραψε η αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού κα Μαρία Πασχαλίδου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι στις υπηρεσίες μας δεν είχαμε χαρτί τουαλέτας για έξι μήνες και μέσα σε αποθήκη στην Τούμπα βρέθηκαν τρεις διαφορετικοί τύποι χαρτιών. Ένας από διαγωνισμό που έγινε το 2008, ένας από το 2009 και ένας από το 2010.

Τρία χρόνια γίνονταν διαγωνισμοί για προμήθεια χαρτιού κι εμείς βάζαμε χρήματα από την τσέπη μας. Τεράστιες ποσότητες αναλώσιμων υλικών, γραφικής ύλης, εξοπλισμού καθαριότητας, προστατευτικών μέσων εργαζομένων, ειδών φαρμακείου, ρολών χαρτιών υγείας, ηλεκτρολογικού υλικού, ανταλλακτικά οχημάτων, ελαστικά στοιβάζονταν στις αποθήκες και την ίδια ώρα γίνονταν διαγωνισμοί για προμήθειες ειδών που είχαν αγοραστεί.

Απαράδεκτες συνθήκες

• Στο Ωραιόκαστρο η αποθήκη είναι στο μεγαλύτερο μέρος άδεια, αλλά σε πολλά σημεία έχει παλέτες με υλικά.

• Στο λιμάνι λειτουργεί η αποθήκη ανακυκλώσιμων υλικών με συγκεντρωμένες οθόνες υπολογιστών και λάμπες φθορίου.

• Στα Κωνσταντινουπολίτικα υπάρχει υλικό γραφικής ύλης, ειδών υγείας, καθαριότητας, ανυπολόγιστης αξίας. Σκούπες, φαράσια, βούρτσες μηχανημάτων καθαριότητας, κουβάδες, χαρτιά υγείας, υλικά προστασίας εργαζομένων και υλικό εκδηλώσεων αποθηκεύονταν για χρόνια, χωρίς να γνωρίζει κανείς τις ακριβείς ποσότητες.

• Στην αποθήκη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ατάκτως ριγμένα υπάρχουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων, κύλινδροι απορριμματοφόρων, ελαστικά οχημάτων και άλλα υλικά.

• Στο εργοτάξιο ασφαλτικών επικρατεί χάος.

• Στην αποθήκη των κοιμητηρίων στην Πυλαία βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ειδών.

• Στις αποθήκες ηλεκτρολογικού (Παπάφη) και Αρχιτεκτονικού (Δελφών με Μαρτίου) βρέθηκαν μεγάλες ποσότητας υλικών.

• Στην αποθήκη περιοχής Νέας Ελβετίας επικρατεί αταξία.

(Αναδημοσίευση από : zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: