Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Λίφτινγκ" σε πεζοδρόμια και σχολεία της Θεσσαλονίκης

"Λίφτινγκ" σε πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις εισόδους σχολείων ξεκινά σύντομα η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανακατασκευή των εισόδων θα γίνει σε δέκα σχολικά κτίρια που βρίσκονται στην Ε' δημοτική κοινότητα, ανατολικά της πόλης.
 
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ που έκανε η δημοσιογράφος Ευτυχία Βατάλη στον "Αγγελιοφόρο" οι προϋπολογισμοί και οι εργασίες που θα γίνουν εντός του καλοκαιριού έχουν λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.
 
Στην Α' δημοτική κοινότητα προβλέπονται παρεμβάσεις ύψους 200.000 ευρώ. Το έργο συμπεριλαμβάνει τμηματική κατασκευή οδοστρώματος, αλλά κυρίως πεζοδρομίων, αποκαταστάσεις παραμορφώσεων, καθιζήσεων, αλλά και κάθε είδους φθορών, που έχουν υποστεί για διάφορους λόγους τα πεζοδρόμια σε διάφορες περιοχές, έτσι όπως έχουν καταδειχθεί τόσο από υποδείξεις πολιτών, όσο και από αυτοψίες των αρμόδιων υπαλλήλων.
 
Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, στην οδό Δαγκλή, από την Τσιμισκή έως την Τσόπελα, προβλέπεται να γίνει διαπλάτυνση του υφιστάμενου πεζοδρόμου και από τις δύο πλευρές. Διαπλάτυνση πεζοδρομίου θα γίνει επίσης στην οδό Τσόπελα.
 
Στη Β' δημοτική κοινότητα, στα δυτικά, οι παρεμβάσεις ύψους 120.000 ευρώ αφορούν τις οδούς Χαριτωνύμου, Πετρόμπεη, Παν. Σέκερη, Ασημ. Φωτήλα (από Παπαδιαμαντοπούλου έως Κατσάνη) και Δημ. Πανουργιά.
 
Στη Γ' δημοτική κοινότητα (Ανω Πόλη), οι παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα κοστίσουν επίσης 120.000 ευρώ και εκτός άλλων αφορούν την οδό Ακροπόλεως, αλλά και την Καπ. Ελένη, στην οποία προβλέπεται επέκταση του υφιστάμενου πεζοδρομίου έως και την οδό Αγίας Αναστασίας.
 
Στην Δ' δημοτική κοινότητα (ευρύτερη περιοχή Τούμπας), οι παρεμβάσεις προϋπολογίζονται σε 280.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα στις οδούς Καλλιπόλεως – Καισαρείας – Βιζύης – Δορυλαίου, την κατασκευή πεζοδρόμων όπισθεν ΜΕΝΤ και ανακατασκευές πεζοδρομίων στις οδούς Πεισάνδρου, Αδαμίδου, Τσέλιου, Παπάφη, Αγίας Μαρίνης, Πυλαίας και περιμετρικά της οδού Γενναδίου - Δαγκλή.
 
Στην Ε' δημοτική κοινότητα, (στις ανατολικές παρυφές της πόλης), ανακατασκευή πεζοδρομίων θα γίνει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν (από την Παρασκευοπούλου έως την Αρχαιολογικού Μουσείου). Το κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται σε 410.000 ευρώ.
 
Το ενδιαφέρον σε αυτήν την περιοχή εστιάζεται στα σχολεία, στα οποία προβλέπεται να γίνει διαμόρφωση εισόδων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα σχολεία των εξής σχολικών μονάδων: 81ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Δελφών 131, 5ο – 96ο Δημοτικά Σχολεία και 9ο Γυμνάσιο, που περικλείεται από τις οδούς Δελφών – Ψυχάρη – Λυσικράτους – Π. Συνδίκα, 87ο Δημοτικό Σχολείο στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Μ. Κάλλας, 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 94ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κρήτης 88, στο 88ο Δημοτικό Σχολείο στις οδούς Ζαμπελίου με Καρακάση 24, 19ο Γυμνάσιο και Λύκειο στην Αλεξανδρείας 93, στο 1ο Λύκειο και το 31ο Γυμνάσιο στην οδό Εδισσον 1, στα 15ο και 69ο Δημοτικά Σχολεία στις οδούς Παπαναστασίου – Παπαζαφειρίου και Δανιόλου, 11ο Δημοτικό Σχολείο και 13ο Νηπιαγωγείο στην οδό Αμαλίας και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην οδό Καραϊσκάκη 1.

(Αναδημοσίευση από :thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: