Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εξωστρέφεια της δημόσιας διοίκησης ζήτησε ο Δ. Ρέππας

«Ανοιχτό μυαλό, ανοιχτές πόρτες, ανοιχτές διαδικασίες. Εξωστρέφεια της δημόσιας διοίκησης για το καλό του πολίτη και της χώρας». Με τα λόγια αυτά έδωσε το στίγμα της πολιτικής του, που συμπυκνώνεται στη φράση «από την απαξίωση στην καταξίωση», ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, παρουσία των Υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, σε σημερινή συνάντηση με τους Τμηματάρχες του Υπουργείου και των εποπτευόμενων Οργανισμών, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 7 Ιουλίου με τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές

Στη συνέχεια ο Υπουργός τόνισε τον αναπτυξιακό ρόλο της δημόσιας διοίκησης. «Αυτό προϋποθέτει απλοποίηση και διαφάνεια στη λειτουργία της», είπε χαρακτηριστικά. «Στόχος μας δεν είναι να μηχανοργανώσουμε τη γραφειοκρατία, αλλά να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες».

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες αυτής της περιόδου, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στις διαδικασίες αξιολόγησης. «Το κράτος θέλει τους καλύτερους στις θέσεις ευθύνης, αλλά και η δουλειά τους πρέπει να έχει αντίκρισμα στην εξέλιξη και την αμοιβή τους. Αυτά τα δύο συσχετίζονται». Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την αντίστοιχη γαλλική Σχολή.

(Αναδημοσίευση από : diorismos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: