Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Προς εκτόνωση η κόντρα Μπουτάρη - εργαζομένων

Για υπερωρίες μαϊμού είχε μιλήσει νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Προς εκτόνωση βαίνει η αντιπαράθεση του δήμου Θεσσαλονίκης με τους εργαζόμενους, μετά τη συνάντηση των δύο πλευρων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Ο κ. Μπουτάρης τους επανέλαβε ότι θα καταβάλλονται κανονικά τα νόμιμα δεδουλευμένα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δοθούν οι «πλασματικές» υπερωρίες.

Μάλιστα, τους ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, για τα οποία ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ενταλματοποίησης, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και για το διεκδικούμενο ποσό του Δεκεμβρίου, το οποίο αναθεωρήθηκε και μειώθηκε το ποσό των υπερωριών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τέλος τη συνεργασία των εργαζομένων, για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

Επιφυλακτικοί οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων εμφανίζονται επιφυλακτικοί και αύριο αναμένεται να μεταφέρουν τα όσα ειπώθηκαν στις συνελεύσεις τους, προκειμένου να επανακαθορίσουν την στάση τους.

Όπως τόνισε πάντως μιλώντας στη Voria.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Καθαριότητα Ηλίας Μανουσαρίδης, αυτά που διεκδικούν οι εργαζόμενοι δεν είναι μαϊμού, αλλά οι Κυριακές, οι αργίες και τα νυχτερινά. «Ο δήμαρχος μας είπε ότι έως τις 21 Ιουλίου θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, αύριο θα αποφασίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε κάνει λόγο για υπερωρίες «μαϊμού», καθώς όπως τόνισε τον περασμένο Δεκέμβριο στην καθαριότητα έφταναν τις 350.000 ευρώ, τη στιγμή που τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο χρειάστηκαν περίπου 200.000 ευρώ για τον κάθε μήνα. Και όλα αυτά τη στιγμή, που για όλη τη χρονιά στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται το ποσό των 2.200.000 ευρώ. Ο κ. Μπουτάρης διεμήνυσε ότι δεν θα πληρωθούν χωρίς έλεγχο και εκτίμησε ότι οι υπερωρίες δεν πρέπει να περνούν τις 80.000- 100.000 το μήνα.

(Αναδημοσίευση από : Voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: