Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Παπαγεωργόπουλος : «Ψεύδη και συκοφαντίες» οι κατηγορίες Μπουτάρη - Καπόν για τα υπερχρεωμένα ταμεία του Δ.Θ.



Για ψέματα και συκοφαντίες έκανε λόγο για άλλη μια φορά ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απαντώντας μέσω συνέντευξης τύπου στα όσα ειπώθηκαν προχθές από τους Γιάννη Μπουτάρη και Χασδάι Καπόν για τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Είναι φανερό ότι ο κ. Μπουτάρης και οι συνεργάτες του αδυνατούν να διοικήσουν το Δήμο Θεσσαλονίκης. Διαβλέπουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί αυτή η αδυναμία τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος, λέγοντας ότι τα όσα ειπώθηκαν από την ηγεσία του δήμου, ήταν απλά κατασκευή δικαιολογιών, αφού σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο η τωρινή διοίκηση δε θα μπορέσει να προσφέρει αυτά που προσέφερε η δική του διοίκηση.

Σχολιάζοντας τα όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης για το νέο προϋπολογισμό του δήμου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό που θα είναι μικρός, μη διεκδικητικός, μη αναπτυξιακός και μη κοινωνικός. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ενέργειες αυτές του δημάρχου Θεσσαλονίκης στρέφονται ευθέως εναντίον των «λαού της πόλης».

Τα ψεύδη …

Αναφορικά με τα όσα ελέχθησαν από το δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι ειπώθηκαν όχι μόνο ψεύδη, αλλά και πράγματα τα οποία σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο ζημιώνουν το λαό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, επισήμανε τα ψέματα, που όπως είπε ελέχθησαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ως ψεύδη το γεγονός ότι η διοίκηση ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λογιστήριο, αφού κάτι τέτοιο υφίσταται. Ακόμα, σημείωσε ότι το δεύτερο ψέμα ήταν το γεγονός ότι αναφέρθηκε πως τίθεται ζήτημα νομιμότητας για τα δάνεια του δήμου, αφού όπως είπε ο πρώην δήμαρχος, τα δάνεια έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο. Τέλος, ο ισχυρισμός της διοίκησης ότι ο δήμος χρωστάει 20 εκ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ψευδής και αυτός για το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αφού κατά τον ίδιο δεν υπάρχει καμία απαίτηση των ασφαλιστικών ταμείων προς το δήμο.

Βέβαια, ο τέως δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα ψεύδη όπως είπε και της προχθεσινής συνέντευξης τύπου. Αρχικά, αναίρεσε τον ισχυρισμό ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος του δήμου, αφού όπως είπε επί δώδεκα χρόνια όλοι οι προϋπολογισμοί της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου ήταν ισοσκελισμένοι σύμφωνα με το νόμο. Σχετικά με το θέμα των απλήρωτων χορευτών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνών και Άθλησης, ο πρώην δήμαρχος σημείωσε ότι οι χορευτές έχουν πληρωθεί το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, ενώ οι αορίστου χρόνου έχουν πάρει και δώρο Χριστουγέννων από τη δική του διοίκηση, κατηγορώντας τη διοίκηση Μπουτάρη που από εκεί και πέρα έχει αφήσει απλήρωτους τους χορευτές. Τέλος, επανέφερε το θέμα των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρέος 20 εκ. ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αφού εδώ και τρία χρόνια κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν έχει στείλει κάποιο έγγραφο στο δήμο ζητώντας οφειλόμενα ποσά.

Και οι ζημίες

Χαρακτηρίζοντας κακό και μικροπρεπές το γεγονός ότι ειπώθηκαν τα εν λόγω ψέματα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, μίλησε για ζημίες προς το λαό της Θεσσαλονίκης με τα λεγόμενα του Γιάννη Μπουτάρη. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι σκόπιμα ο κ. Μπουτάρης δεν μπαίνει στη ρύθμιση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για τα δάνεια των δήμων, τι στιγμή που ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει χαμηλότερο ύψος δανείων (42 εκ. ευρώ) και από το δήμο Πειραιά (165 εκ. ευρώ) και από το δήμο Αθηναίων (203 εκ. ευρώ).

Για το γνωστό θέμα με το φωτογράφο και τις παράνομα, όπως είχε πει η διοίκηση Μπουτάρη, ανηρτημένες φωτογραφίες στο site του δήμου, ο τέως δήμαρχος χαρακτήρισε παράλογες τις απαιτήσεις (αγωγή 300.000 ευρώ), χαρακτηρίζοντας επίσης παράλογη την πρόθεση του δήμου να πληρώσει το εν λόγω ποσό στο φωτογράφο.

Ζημία επίσης χαρακτήρισε ο τέως δήμαρχος τα περί καταστρατήγησης αθέμιτου ανταγωνισμού στα γυμναστήρια και τα ωδεία του δήμου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το γεγονός ότι οι δημότες πληρώνουν λιγότερα στα δημοτικά γυμναστήρια και ωδεία, από ότι στα ιδιωτικά. Όσο για τη μη καταβολή ΦΠΑ, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επικαλέστηκε το νόμο 2859/2000, που ορίζει ότι οι δήμοι δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Σχετικά με τα οφειλόμενα 24,5 εκ. ευρώ προς την Εφορεία, ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε ότι έχει καταθέσει επί δημαρχίας του η νομική υπηρεσία του δήμου προσφυγή στα δικαστήρια, μιας και από αυτά 7,15 εκ. ευρώ είναι προϊόν υπεξαίρεσης και κατηγόρησε το νυν δήμαρχο ότι δεν αποδέχεται την προσφυγή που κατατέθηκε προς όφελος των Θεσσαλονικέων.

Τέλος, όσον αφορά τα 51,44 εκ. ευρώ της υπεξαίρεσης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος το χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα, αφού το ποσό των υπεξαιρέσεων είναι 7,15 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον έλεγχο της Θ’ ΔΟΥ και με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει στα 15 εκ. ευρώ. Για τον τέως δήμαρχο τα 51,44 αποτελούν «φανταστικό ποσό».

Τέλος σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, ο δήμος έχει λαμβάνειν 33,5 εκ. ευρώ από τα υπεξαιρεθέντα του παρελθόντος, 6,5 εκ. ευρώ από το ποσό που κατέβαλλε ο δήμος για να μπει στο νέο δημαρχείο, 65 εκ. ευρώ από ανείσπρακτες υποχρεώσεις οφειλετών προς το δήμο, 1,2 εκ. ευρώ από τον ΟΤΕ για χρήση δημοτικών χώρων, 7,5 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις δημοτικής έκτασης για το μετρό, 8 εκ. ευρώ από υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς το δήμο, 47,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τα έργα της Νέας Παραλίας και του Παραδοσιακού των Σφαγείων, ενώ κάλεσε τη νέα διοίκηση να συνεχίσει να διεκδικεί τα 30 εκ. ευρώ που υπεξαίρεσε η κυβέρνηση όπως είπε μέσα στο 2010, με σύμφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, απέδωσε τις οικονομικές δυσλειτουργίες στους δήμους, στην υπογραφή του Μνημονίου, που όπως είπε χειροκρότησε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά με την αντιπολίτευση του Κώστα Γκιουλέκα, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ερωτώμενος για την πρόθεση του επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας» να πάει μαζί με τον κ. Μπουτάρη στα δικαστήρια για τα όσα λέγονται για τη διοίκηση του, ο πρώην δήμαρχος είπε ότι «έχω στηρίξει με χέρια και με πόδια» αναφερόμενος στην προσπάθεια της μείζονος αντιπολίτευσης, της οποίας το αντιπολιτευτικό έργο χαρακτήρισε άριστο. 


(πηγή : spnews.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

E, Ntroph!!poso akoma tha milaei..entaxei pairnei suntaxi, as stamathsei na mas thewrei tous polites autou tou dhmou, hlithious k xazous! Psemmata h ypexairesh?oi apaithseis pros ta asfalistika tameia???? To oti sta gumnasthria oi ypallhloi diwxnoun kosmo apo to noembrio!!!pws na ginoun antagwnistika dhladh?? Ntroph k aisxos..as stamathsei ta psemmata, ftanei pia.Se barethikame.Gineste geloios k.Papagewrgopoule