Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Θ. σχετικά με το προβλήμα που προέκυψε στην καταβολή των εξόδων κίνησης στους εργαζομένους του Δ. Θεσσαλονίκης

Πρόβλημα στην καταβολή των εξόδων κίνησης στους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης πρόέκυψε ξαφνικά, λίγες ημέρες πριν την καταβολή τους. Για το θέμα που δημιουργήθηκε ο ΣΔΑΘ εξέδωσε ανακοίνωση ενώ σχετική ανακοίνωση έβγαλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσ/νίκης.

Επειδή κάποιοι θα προτρέξουν να μιλήσουν έίτε για παλιές αμαρτίες είτε για δικαίωση τους πληροφορούμε ότι οι εργαζόμενοι ελάχιστα ενδιαφέρονται για το ποιός ευθύνεται. Αυτό που τους απασχολεί είναι η καταβολή των δεδουλευμένων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


Διαβάστε την ανακοίνωση του Σ.Δ.Α.Θ και ακολούθως αυτή του Σ.Ε.Δ.Θ :




Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2011



 

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στη μισθοδοσία του δεύτερου δεκαπενθήμερου δεν θα καταβληθούν τα έξοδα κίνησης, λόγω νομικών κωλυμάτων. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΣΕΔΘ και του Δημάρχου Κ. Γιάννη Μπουτάρη δεν βρέθηκε λύση με αποτέλεσμα η καταβολή των εξόδων κίνησης του Δεκεμβρίου να μεταφερθεί για τους επόμενους μήνες.

Ο Δήμαρχος καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος οφείλουν να υπολογίσουν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με την συγκεκριμένη απόφαση σε χιλιάδες νοικοκυριά συναδέλφων, των οποίων ο προϋπολογισμός ανατρέπεται και μάλιστα την τελευταία στιγμή.

Καλούμε τον νέο Δήμαρχο της πόλης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει την ευθύνη προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα. Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει την ευκαιρία να το πράξει.

Μέχρι τότε σας καλούμε σε ετοιμότητα.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ανακοίνωση Σ.Ε.Δ.Θ.

 
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΣΕΔΘ με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Καπόν με αντικείμενο συζήτησης την καταβολή των εξόδων κίνησης, που αποτελούν μέρος του μισθού μας, για το μήνα Δεκέμβριο στους υπαλλήλους του Δήμου.

Ο ΣΕΔΘ πρότεινε να δοθεί λύση με εντολή του κ.Δημάρχου στην αρμόδια υπηρεσία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο κ.Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας και για το λόγο αυτό ΔΕ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Ο ΣΕΔΘ παρόλο που υπάρχει θέμα, σύμφωνακαι με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ζητάει ΑΜΕΣΑ από τον κ.Δήμαρχο να πάρει την ευθύνη και τη σωστή απόφαση για ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, οι οποίοι δε ζητούν τίποτα άλλο, παρά μόνο τα δεδουλευμένα τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και σε άλλους Δήμους δεν έχουν πάρει τα έξοδα κίνησης του Δεκεμβρίου.