Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σπατάλες εκατομμυρίων στα δημοτικά Μ.Μ.Ε του Δ. Θεσ/νίκης

Αναδημοσίευση άρθρου

Προϋπολογισμός 9 εκατομμυρίων ευρώ για τηλεθέαση σε επίπεδα κάτω της μονάδας…

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100 η οποία μαζί με το δημοτικό ραδιόφωνο FM100 εμφανίζει «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία ανέρχεται στα 7,8 εκ ευρώ!
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, τα έσοδα των δημοτικών καναλιών της συμπρωτεύουσας (τα οποία είναι λιγότερα από 1 εκ. ευρώ ετησίως) δε φθάνουν ούτε… για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων με αποτέλεσμα να χρειάζεται η άμεση χρηματοδότηση του δήμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο δήμος δαπανά ετησίως το 4,5-5% του προϋπολογισμού του για τα δημοτικά ΜΜΕ τη στιγμή που για την κοινωνική πολιτική δαπανά μόλις το 2,5% του προϋπολογισμού!

Εργαζόμενοι με… μισθούς ΟΣΕ και μισθοί σε «ανύπαρκτους» εργαζόμενους

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στα δημοτικά μέσα της Θεσσαλονίκης είναι 210 άτομα αλλά -σύμφωνα με την εφημερίδα- εκεί που γίνεται το "πάρτι" είναι σε μισθολογικό επίπεδο.

Έτσι υπάρχουν εργαζόμενοι με «βασιλικές» αποδοχές "τύπου ΟΣΕ" ύψους 6-7.000 ευρώ ενώ μια υπάρχει και μια μικρή ομάδα εργαζομένων που αμείβονται κανονικά χωρίς να έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους στην εργασία! Υπάρχει δε και αθλητικός συντάκτης ο οποίος ταξιδεύει μία φορά την εβδομάδα από την Αθήνα και αμείβεται με 4.000 ευρώ για μία ώρα εκπομπής στο ραδιόφωνο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπατάλης που συντελείται είναι το γεγονός ότι στο κανάλι δεν υπάρχει link για ζωντανές μεταδόσεις και υποχρεώνονται να ενοικιάζουν, την ώρα που τα ενοίκια ενός έτους αρκούν για να αγοραστούν δύο link!


(πηγή : www.star.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: