Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Στο Σ.τ.Ε. το Προεδρικό Διάταγμα για διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο

Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα, ως προϊστάμενοι διεύθυνσης ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου μεταξύ διευθύνσεως και τμήματος επιπέδου οργανικών μονάδων επιλέγονται υπάλληλοι κατηγορίας...
ΠΕ ή ΤΕ με βαθμό Α’ οι οποίοι έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης ή υποδιεύθυνσης ή προϊσταμένου τμήματος. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με τις προϋποθέσεις αυτές, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α’.

Ως προϊστάμενοι τμήματος και αυτοτελούς γραφείου επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α’ που έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος ή υπάλληλοι με βαθμό Α’. Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Β’, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό Β’ τέσσερα έτη.

Αναφορικά με τους ΟΤΑ α’ βαθμού, ως προϊστάμενοι διεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α’, οι οποίοι έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος επί ένα τουλάχιστον έτος. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με ένα έτος υπηρεσίας προϊσταμένου τμήματος, τότε επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α’.

Ως προϊστάμενοι τμήματος και αυτοτελούς γραφείου των ΟΤΑ α’ βαθμού επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α’. Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Β’, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ως ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό Β’ τέσσερα έτη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ συγκεκριμένο Π.Δ. επηρεάζει τον 3731 που λέει ότι πρέπει να είναι Δημοτικοί αστυνομικοί, διαφορετικά και μόνο στους διευθυντές μπορεί να γίνει με παράλληλα καθήκοντα;

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια Παντελάκη μου,τα ίδια Παντελή μου δηλαδή!Δε πάει να είναι αγράμματος και ακατάλληλος για διοικητική θέση ο υπάλληλος Α'Βαθμού,πάλι προβάδισμα θα έχει...

Νεοπας εκ Πτολεμαίδας είπε...

Έχω την εντύπωση ότι επειδή ακριβώς τα περί ιεραρχίας της Δημοτικής Αστυνομίας καθορίζονται απο ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ νομο (3731/08) για τη Δημοτική Αστυνομία, αναθεώρηση του γενικότερου νόμου δεν επηρεάζει εμάς ;)

Δηλαδή , παλαιότερος ειδικός νόμος υπερισχύει νεότερου γενικού.
Cool.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ