Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το τέρας της γραφειοκρατίας ;

Γραφειοκρατική δυσλειτουργία χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κος Σουλιώτης το "κόψιμο" 200 και πλέον εξετάσεων από τους ασφαλισμένους του ταμείου. Ο Κος Σουλιώτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως ήταν υποχρεωμένος να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει νομιμότητα στην κάλυψη του κόστους των εξετάσεων. Σημείωσε δε ότι από το 1991 οι εξετάσεις αυτές καλύπτονταν από το ταμείο ουσιαστικά παράνομα. 

Φρόντισε να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους λέγοντας ότι το νέο Προεδρικό διάταγμα που θα επαναφέρει την προηγούμενη κατάσταση έχει ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς και απομένει η τελική επεξεργασία και η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Στην εκπομπή παρενέβη και ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας Κος Λοβέρδος ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω ενώ υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση προκειμένου όσοι ασφαλισμένοι αναγκαστούν στο μεσοδιάστημα να πληρώσουν οι ίδιοι τις εξετάσεις αυτές, να αποζημιωθούν από το ταμείο.

Επειδή τον τελευταίο καιρό δεν ξέρουμε πλέον τι να πιστέψουμε, απλά ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. Πάντως είναι απορίας άξιο γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να κοπούν οι εξετάσεις, να υπάρξει μεσοδιάστημα και να ταλαιπωρηθούν τόσοι άνθρωποι από τη στιγμή που η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος ήταν θέμα χρόνου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: