Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επιστολή-απάντηση της Εκτελεστικής επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς τον πρόεδρο της δημ. επιχείρησης σχολών εκπαίδευσης δήμου Κόνιτσας


Αθήνα, 21 Ιουνίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 615

Προς:
Πρόεδρο Δημοτικής Επιχείρησης
Σχολών Εκπαίδευσης Δήμου Κόνιτσας
Δημαρχείο Κόνιτσας
441 00 – Κόνιτσα

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γεώργιο Ντόλιο
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
2. Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Δημήτρη Στεφάνου
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
3. Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
Πρόεδρο Εκπαιδευτικού Συμβουλίου
κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου
Πειραιώς 211
177 78 – Ταύρος


Κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε την «αγανακτισμένη» επιστολή – διαμαρτυρία σας, μετά τις επισημάνσεις που καταθέσαμε εγγράφως στους αρμόδιους φορείς σε σχέση με την επίσκεψη που είχαμε σε όλες τις Σχολές Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας.

Ποτέ δεν είχαμε την πρόθεση να συκοφαντήσουμε την Σχολή, όπως αναφέρεστε, ούτε ήρθαμε αποκλειστικά στην Σχολή της Κόνιτσας για έλεγχο. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από το έτος 2004 και μετά επισκεπτόμαστε όλες τις Σχολές κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης των νέων συναδέλφων της Δημοτικής Αστυνομίας για να τους ενημερώσουμε και να ακούσουμε τα προβλήματά τους.

Συγκεκριμένα στην Σχολή που έχετε την αποκλειστική ευθύνη ως Πρόεδρος, ένα από τα μεγάλα προβλήματα που κατέθεσαν οι εκπαιδευόμενοι ήταν η μικρή ποσότητα μερίδας φαγητού καθημερινά, όπως επίσης και η χαμηλή ποιότητά της. Με τα ίδια τα μάτια μας κ. Πρόεδρε το προηγούμενο βράδυ, πριν επισκεφτούμε την Σχολή, είδαμε εκπαιδευόμενους να τρώνε σάντουιτς στην κεντρική πλατεία. Τους ρωτήσαμε γιατί δεν τρώνε στη Σχολή και μας απάντησαν ότι, το φαί λόγω ποιότητας δεν τρώγεται και ότι σε ποσότητα είναι πάντα λίγο.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε από όλους τους εκπαιδευόμενους την άλλη μέρα στη συγκέντρωση που είχαμε μαζί τους και δεν λέμε αναλήθειες, όπως μας γράφετε στην επιστολή σας.

Αν κ. Πρόεδρε είχατε άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευόμενους σίγουρα θα είχατε διαπιστώσει και εσείς αυτό το ζήτημα και δεν θα είχατε καταφύγει στην έγγραφη διαμαρτυρία μας. Όμως δεν είχατε καμιά επικοινωνία μαζί τους ούτε καν ένα καλωσόρισμα από τις αρχές Μαρτίου που πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Σχολή της Κόνιτσας.

Μας κατηγορείτε ότι εσκεμμένα δεν είχαμε καμιά επικοινωνία μαζί σας ή με άλλους αρμόδιους όταν επισκεφθήκαμε την Σχολή, ενώ και πάλι γνωρίζατε τις επιστολές, τα fax που στείλαμε όπως, επίσης τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαμε με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της Σχολής πριν την επίσκεψη μας, ώστε να είναι ενήμεροι οι εκπαιδευόμενοι από τη Σχολή και προετοιμασμένοι.

Τέλος πρέπει να αντιληφθείτε ότι η επιστολή μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν ήταν για να σας κατηγορήσουμε αλλά για να επιλυθούν τα προβλήματα προς όφελος των νέων συναδέλφων, προπάντων αυτά που αφορούν στη σίτιση τους.

Κύριε Πρόεδρε,

Πιστεύουμε ότι μετά την παρέμβαση μας όλα τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί και πραγματικά οι εκπαιδευόμενοι θα θυμούνται ως ωραία ανάμνηση το τετράμηνο πέρασμά τους από τη Κόνιτσα.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: