Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Συνελήφθη ο βασικός κατηγορούμενος για το XΧL σκάνδαλο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη από αστυνομικούς ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της υπεξαιρεσης στον  Δήμο Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 46χρονο Παναγιώτη Σαξώνη, το απόγευμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, δυνάμει εντάλματος του Γ' Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αδικήματα τα οποία τελέστηκαν από το 1998 μέχρι και το 2002, με όφελος άνω των 23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο συλληφθείς ιδιοποιήθηκε παράνομα χρήματα δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, φέρεται να νόθευσε γνήσια έγγραφα και να προέβη στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων με σκοπό να αποκομίσει παράνομα περιουσιακό όφελος.

(πηγή: Ελευθεροτυπία)

2 σχόλια:

ΠΡΟΚΑΤ είπε...

Στ' Αστεία Παίζαμε… Αναγνωστάκης Μανόλης


Στ' αστεία παίζαμε!

Δε χάσαμε μόνο τον τιποτένιο μισθό μας
Mέσα στη μέθη του παιχνιδιού σάς δώσαμε και τις γυναίκες μας
Tα πιο ακριβά ενθύμια που μέσα στην κάσα κρύβαμε
Στο τέλος το ίδιο το σπίτι μας με όλα τα υπάρχοντα.
Nύχτες ατέλειωτες παίζαμε, μακριά απ' το φως της ημέρας
Mήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τα φύλλα του ημεροδείχτη
Δε βγάλαμε ποτέ καλό χαρτί, χάναμε χάναμε ολοένα
Πώς θα φύγουμε τώρα; πού θα πάμε; ποιος θα μας δεχτεί;

Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας
Kλέφτες!
Στα ψέματα παίζαμε!

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε...

Β.Παπαγεωργόπουλος:«Το γεγονός ότι παρατηρούνται υπεξαιρέσεις στις ασφαλιστικές εισφορές από το 1993 το παραβλέπουν και το αποσιωπούν μερικοί για πολιτικούς λόγους, όπως παραβλέπουν ότι εμείς αποκαλύψαμε τις υπεξαιρέσεις το 2008 και ότι εμείς παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη τον βασικό κατηγορούμενο.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολούθησα τις τελευταίες ημέρες την κινητοποίηση από πλευράς της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας στο θέμα της σύλληψης του βασικού κατηγορούμενου για την υπεξαίρεση ενός πολύ μεγάλου ποσού από το ελληνικό δημόσιο.
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα επιβάλει τις δέουσες ποινές σε εκείνους που πραγματικά διέπραξαν παράνομες πράξεις»
Δείτε VIDEO της συνέντευξης
http://www.youtube.com/watch?v=dmRWuVr2EfA

http://papageorgopoulos.wordpress.com