Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Νέα επιχείρηση μεικτού κλιμακίου σε αποθήκες με προϊόντα απομιμήσεών. Κατασχέθηκαν 2 τόνοι παράνομου εμπορεύματος

Δελτίο τύπου Δ.Α. Θεσ/νίκης


Θεσσαλονίκη, 27-5-2010
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡ. ΑΝΤ/ΡΧΟΥ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 93Β, 546 27
ΤΗΛ.: 2310/251900



Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Ύστερα από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δεύτερη φορά οργανώθηκε χθες 26-5-2010 επιχείρηση–σκούπα κατάσχεσης προϊόντων απομίμησης, που διακινούνται από αποθήκες στην περιοχή έναντι των Δικαστηρίων. 

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας οργανώθηκε μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από εκπροσώπους της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΥΠ.Ε.Ε. και της Δ/νσης Εμπορίου, το οποίο έκανε έφοδο σε δύο αποθήκες, παρουσία και δικαστικού λειτουργού.
 Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από τσάντες, ζώνες, γυαλιά, πορτοφόλια και πολλά άλλα είδη, όλα προϊόντα απομίμησης, που ξεπερνούσαν σε ποσότητα τους 2 τόνους. Το σύνολο των προϊόντων-μαϊμούδων, αφού καταγράφθηκε από τους υπαλλήλους της ΥΠ.Ε.Ε. προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, δεσμεύθηκε και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Δήμου, για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις της αρ. Κ1-1178/7-6-07( ΦΕΚ 1034 Β΄1039 Β΄) Υπουργικής Απόφασης.

Στόχος της δεύτερης αυτής επιχείρησης ήταν να πληγεί η πηγή διακίνησης των παράνομων προϊόντων απομίμησης.
Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχισθεί με συντονισμένες ενέργειες, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των τεράστιων διαστάσεων που έχει πάρει το φαινόμενο του παραεμπορίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τουλαχιστον καποιες Δ.Α. λειτουργουν και παραγουν και αποτελεσμα.... Παρα τις αντιξοοτητες...