Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, προκειμένου να καθορίσει την αντίδραση της στα νέα άδικα, σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αποφάσισε:

Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους της Δήμους της χώρας και συγκεντρώσεων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. για την προετοιμασία του κλάδου με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας 3 Μαΐου 2010, με θέμα τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Σημειώνεται πώς την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής από το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τη λήψη νέων αποφάσεων, από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, που θα αφορούν στη συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα, να αντισταθούν σθεναρά στην οικονομική εξαθλίωση που επιβάλει η κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Κ.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να απορρίψουν μαζικά τα νέα μέτρα-τυφώνα που αφορούν, μεταξύ άλλων στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, την επιβολή επιπλέον φορολογίας, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στις απολύσεις προσωπικού (τακτικού και συμβασιούχων).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: