Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Στις 4 Μαΐου τελικά η συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων των μεγάλων πόλεων.

Με σημερινό έγγραφό της (26/4) η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. ενημερώνει τους συλλόγους-μέλη της, ότι η συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των Ο.Τ.Α. των μεγάλων αστικών κέντρων που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη 22 Απριλίου αλλά λόγω της προκήρυξης την ίδια ημέρα της 24ωρης απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε αναβληθεί, μεταφέρεται τελικά στις 4 Μαΐου 2010, ημέρα Τρίτη.

Το έγγραφο έχει ως εξης :


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεών της για συνέχιση των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην αντεργατική – οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είχε ορίσει την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ημέρα συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.λ.π.).
Λόγω της προκήρυξης την ίδια ημέρα 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. η ημέρα συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων είχε αναβληθεί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή στη συνεδρίασή της τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 αποφάσισε να ορισθεί ως ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ η ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2010.
Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο (2) ώρες (10.00 – 12.00) και στόχο θα έχει να ενημερωθούν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.

Την ευθύνη της κατάληψης σε κάθε Νομό θα την έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου σε Νομαρχιακό Επίπεδο ή της Πρωτεύουσας του Νομού, στους υπόλοιπους Ο.Τ.Α. ο τοπικός σύλλογος.

Συνάδελφοι,


Ο συνεχής αγώνας μας είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για την προστασία και προοπτική των εργασιακών, νασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά την προσφυγή της κυβέρνησης στο «μηχανισμό στήριξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: