Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Έναρξη περιόδου μετατάξεων

Με τη "πολυπόθητη" δημοσίευση του Ν.3801 στο ΦΕΚ 163Α΄/4-9-2009 άνοιξε η δίμηνη περίοδος μετατάξεων των προ ΠΔ23/2002 συναδέλφων. Το ακριβές κείμενο του σχετικού άρθρου 42 παρ.4 έχει ως εξής:

Το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που έχει προσληφθεί σε Δήμο ή Κοινότητα πριν από την ισχύ του π.δ. 23/2002 (ΦΕΚ 19 Α΄) μπορεί, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ύστερα από αίτησή του, η οποία υποβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, να μεταταγεί σε κενή θέση άλλου κλάδου του ίδιου Δήμου ή Κοινότητας, εφόσον κατέχει τα προσόντα της θέσης στην οποία αιτείται μετάταξη. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται κενή θέση στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ή της Κοινότητας, συνιστάται προσωρινή προσωποπαγής θέση με την πράξη μετάταξης. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με το βαθμό που κατέχει και ο χρόνος που έχει διανυθεί στον κλάδο του ένστολου προσωπικού θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, για όλες τις συνέπειες, στον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται. Η μετάταξη ενεργείται με απόφαση του αρμόδιου για διορισμό οργάνου ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται με μέριμνα του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατεβάστε το σχετικό Φ.Ε.Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω απαντηστε μου αν γνωριζετε η αν εχετε καταλαβει, σε περιπτωση που η αιτηση μεταταξης δεν εγκριθει απο το Δημοτικο Συμβουλιο τι γινεται; Χανεται η δυνατοτητα μεταταξης δια παντος η διαωνιζεται;